3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ kirazı Hollanda yolcusu

Hollandalı iş adamlarının Tekirdağ kirazına talebi olduğu ve bu ilden kurutulmuş kiraz satın alacağını bildirdi.

Tekirdağ Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Sami Durak, Hollandalı iş adamlarının Tekirdağ'dan kurutulmuş kiraz satın alacağını bildirdi.

Durak, Hollanda'da yaşayan Tekirdağlı bir iş adamının girişimleri sonucunda, Tekirdağ'da yetişen kirazların Hollanda'da incelendiğini ve bu ülkeden Tekirdağ kirazına talep olduğunu belirtti.

Hollanda'nın Tekirdağ'dan ithal edeceği kirazları kurutulmuş olarak istediğini kaydeden Durak, ''Tekirdağ'dan kurutulmuş olarak ihraç edeceğimiz kirazlar, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacaktır. Zira üreticilerimizin ilk baharda ürettiği kirazlar çok düşük fiyatlarla satılıyor. Ancak bundan böyle bu kirazlar büyük değer kazanacak. Çünkü Hollanda kirazlarımızın sapını ve çekirdeğini de değerlendirecek'' dedi.

Hollanda'nın, Tekirdağ'dan ithal edeceği kurutulmuş kirazı her şeyiyle değerlendireceğine işaret eden Durak, ''Yaptığımız ilk görüşmede kirazın çekirdeğini gıda sektöründe, sapının da tıp alanında kullanılacaklarını bildirdiler. Biz kurutulmuş kiraz ifadesini ilk kez duyduk. Böyle bir teklif karşısında son derece heyecanlandık. Üreticilerin kirazları değer kazanacağından dolayı da mutluyuz'' diye konuştu.

Önümüzdeki ilk baharda Hollanda'ya kiraz göndereceklerini bildiren Durak, kurutulmuş kiraz tadının kuru üzümün yerini alacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak önümüzdeki ay Kumbağ'da düzenleyecekleri bir toplantıyla da üreticileri bilgilendireceklerini anlatan Durak, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde gerçekleşecek toplantıda üreticilere kurutulmuş kiraz hakkında bilgi verileceğini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 11:10:21
Güncelleme :23 Ocak 2008 Çarşamba 11:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?