3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ kurtuluşunu kutladı

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 86'ncı yıl dönümü çeşitli törenlerle kutlandı.

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 86'ncı yıl dönümü törenleri ilk olarak Muratlı Caddesinde Şehitlik Mezarlığı'nda başladı. Törenlere Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 8'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı İsmail Gümüştekin, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, askeri erken ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlikte törenin ardından Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda da bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylendiği törende Atatürk'ün manevi huzuruna çelenkler konuldu. Tekirdağ Belediye Şeref Defterini imzalayan Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları olarak daima Atatürk ilkelelerinin aydınlattığı yoldan yürüyemeye devam edeceklerini ifade etti. Aygün Şeref defterine şu sözleri yazdı: "Önderliğini yapmış olduğunuz kurtuluş mücadelesinin kuşaktan kulağa gelen derin izlerini hala yüreklerimizde taşıyoruz. Bundan aldığımız güçle kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları olarak diama senin aydınlattığın yoldan yürümeye devam edeceğiz. Türk insanı bu günlere nasıl gelindiğini unutmayaca ve şanlu tarihini koruyarak, aydınlık geleceğine sım sıkı sarılmaya devam edecektir. Sevgilim Atam, bu vesile ile manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, şahsınızı, silah arkadaşlarınızı ve bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve gazilerimiz Tekirdağ halkı, Türk milleti olarak rahmet ve minnetle anıyoruz".

Atatürk anıtının ardından törenler sahil caddesinde devam etti. Burada bir konuşma yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, ülkesi ve milletiyle bir bütün olan Cumhuriyetimizi ve vatan toraklarımızı sonsuza kadar koruyacaklarına olan inancının tam olduğunu ifade etti.

Aygün, "Tekirdağlılar olarak 86 yıl önce güzel şehrimizi düşman işgalinden kurtaran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkesi ve milletiyle bir bütün olan Cumhuriyetimizi ve vatan toraklarımızı sonsuza kadar koruyacağımıza olan inancım tamdır. Atamızın gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesi, ancak çalışarak yakalanacaktır. Bunu unutmadık ve unutturmayacağız. Geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimi ve gençlerimiz, ülkemizin ve şehrimizin büyük mücadeleler sonucu bağımsızlığını kazandığını asla unutmayınız. Gelecekte şehitler diyarı güzel Tekirdağ'ımızın yöneticileri sizler olacaksınız. Bizler bu emanete en iyi şekilde hizmet etme gayreti içinde isek, yarın bu emanet sizlerin olacaktır. Şimdiden gelecek için hazırlıklı olmalısınız. Bizlerden alacağınız bayrağı daha da yukarılara taşıma görevi sizlerin omuzlarına yüklenecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilköğretim ve lise öğrencileri ile askeri birliklerin resmi geçit töreni başladı. Vatandaşlar özellikle askeri birliklerin geçişi sırasında ayağa kalkarak alkışladı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?