5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattı açıldı

BAŞBAKAN ERDOĞAN TEKİRDAĞ'DA TREN YOLU HATTI AÇILIŞINA KATILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muratlı Tekirdağ Demiryolu hattının açılış törenine katıldı. Erdoğan, açılışın ardından kendi kullandığı trenle Muratlı'ya gitti.

Başbakan Erdoğan, sanayi, tarım, hayvancılık ve ticaret alanlarında Türkiye'nin en önemli merkezlerinden olan Tekirdağ'ın bu demiryolu hattı ile yeni bir döneme adım atmakta olduğunu belirterek, "Tekirdağ limanını ve şehir merkezini bütün Trakya'ya ve Avrupa'ya ulaşan demiryollarına bağlayan bu 31 kilometrelik hat tümüyle iktidarımızın bir eseridir. 2007 yılında temelini attığımız 31 kilometrelik bu hattı 245 milyon TL'lik bir harcamayla, yani 245 trilyon eski rakamla liralık bir harcamayla yılbaşında tamamladık. Türkiye'de 40 yıl sonra demiryolu hattına bağlanan tek il merkezi Tekirdağ oldu. Bu demiryolu hattı Tekirdağ'ı Türkiye'nin kalkınma hamlesinin en önemli aktörlerinden biri haline dönüştürmüştür. Bandırma - Tekirdağ feribot hattıyla birleşen bu tren yolu sayesinde Ege Bölgesi'nden Avrupa'ya bağlantı yolu 600 kilometre kısalmış oluyor. Böylece Derince ve İstanbul limanlarındaki sıkışıklık fevkalade azalacaktır" dedi.

Hükümet olarak ulaştırma projelerine büyük önem verdiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "12 bin 200 kilometre bölünmüş yol yaparak, 7.5 yılda cumhuriyet tarihiyle mukayese edilemeyecek adımı attık. 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 7.5 yıla 12 bin 200 kilometre bölünmüş yolu hamdolsun sığdırdık. Hava ulaşımını küçük bir azınlığın imtiyazı olmaktan çıkartıp bütün vatandaşlarımızın kullanabileceği bir yol haline dönüştürdük. Yani hava yolunu halkın yolu yaptık. Cumhuriyetin ilk

döneminden sonraki büyük hamleden sonra adeta unutulan ve kaderine terk edilen demiryolları konusunda da tarihi bir adım başlattık. Ankara - İstanbul hızlı tren projesini ilk kısmı olan Ankara - Eskişehir etabını tamamlayıp geçtiğimiz yılın Mart ayında hizmete açtık. Bu projenin ikinci etabını da inşallah 2013 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Ankara - Konya hızlı tren projesini bu yılın sonunda bitirmeyi hedefliyoruz ve bunu da hizmete açacağız. Ankara- Konya arasında 10.5 saatlik tren yolcuğunu yaklaşık 1.5 saate kadar düşürüyoruz. 12.5 saatlik Konya-İstanbul tren yolcuğu da 3.5 saate inecek. Ankara Sivas hızlı tren projesini inşasına da bu arada başlamış bulunuyoruz. Bu projeyle de Ankara - Sivas tren yolculuğu 3 saate düşecek. Bursa- Bilecik hızlı tren yolu projesinin ihalesini de bu yıl yapacağız. Cumhuriyet tarihinin 2. büyük demiryolu hamlesini adeta adım ardım hayata geçiriyoruz. Demirağlarla Türkiye'yi örmeye biz devam ediyoruz. Bu hamlenin Kars - Tiflis - Bakü hattıyla Orta Asya'ya oradan da Çin'e, GAP-Halep hattıyla da Ortadoğu'ya uzanan uluslararası ayakları da bulunuyor. Her alanda büyüyen gelişen güçlenen cesareti ve cesametiyle merkez ülke haline dönüşen Türkiye demiryolu taşımacılığında da hedefine ve iddialarına uygun atılımlarını sürdürecektir" diye konuştu.

Tekirdağ'ı öven Başbakan Erdoğan, "Tekirdağ'ımız da işte bu büyük Türkiye fotoğrafındaki baş köşedeki yerini almaktadır. Vizyonu ve çalışkanlığıyla bizleri daima gururlandırmış bulunan Tekirdağımızın demiryolu ile elde ettiği avantajı da en iyi şekilde kullanacağını gücünü ve imkanlarını katlayarak yoluna devam edeceğine yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, açılışın ardından Tekirdağ'dan Muratlı'ya kendi kullandığı trenle gitti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TEKİRDAĞ'DA TREN YOLU HATTI AÇILIŞINA KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN TEKİRDAĞ'DA TREN YOLU HATTI AÇILIŞINA KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN TEKİRDAĞ'DA TREN YOLU HATTI AÇILIŞINA KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN TEKİRDAĞ'DA TREN YOLU HATTI AÇILIŞINA KATILDI

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 16:16:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 11:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?