5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Tekirdağ yeniden beyaza büründü

Tekirdağ'da yağmurun ardından başlayan ve gece yarısına kadar devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar ve tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, trafik ekipleri zincirsiz araçların trafiğe çıkmalarına izin vermedi. Son 20 gündür etkili olan kar yağışları nedeniyle bin 135 ton tuz kullanıldı.

Tekirdağ'da iki gündür devam eden yağmur yağışı yerine kar yağışına bıraktı. Akşamüstü saatlerinde başlayan kar tüm Tekirdağ'ı yeniden beyaza bürüdü. Özellikle Tekirdağ-Hayrabolu ve Malkara ilçe yollarında zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmedi. Karayolları ekipleri kar yağışı ile birlikte yollarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı. Tekirdağ üzerinden İpsala Sınır Kapısı'na gitmek üzere yola çıkan TIR'lar Malkara-Keşan arasındaki Haliç köyü mevkiinde kaydı. Kayan TIR'lar nedeniyle Malkara-Keşan arasındaki D-110 Karayolu kısa süreliğine ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı eksi 3 dereceye indi.

Öte yandan Tekirdağ'da son 20 gündür etkili olan kar yağışı Karayolları ekiplerine de zor anlar yaşattı. Gün boyu kardan kapanan yolları açmaya çalışan ekipler 20 günde bin 135 ton tuz kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 09:15:05
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 17:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?