3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ yeşil dalga sistemine geçiyor

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Atatürk Bulvarı üzerindeki trafik ışıklarını 9'dan 7'ye indirerek yeşil dalga sistemine geçileceğini söyledi. Sürücülerin sistem ile birlikte trafikte vakit kaybetmeyeceklerini ifade eden Aygün, zaman kaybının önleneceğini kaydetti. 

Özellikle yaz aylarından trafikte yoğunluk nedeniyle aksamaların meydana geldiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Aygün, yeşil dalga sistemine geçileceğini söyledi. Yeşil dalga sisteminde sahile paralel olan Atatürk Bulvarı üzerindeki trafik ışıklarının 9'den 7'ye ineceğini ifade eden Aygün, "Atatürk Bulvarı üzerinde seyahat eden sürücüler için kırmızı ışığa hiç takılmadan seyretmelerine imkan veren 'Yeşil Dalga' sistemine geçeceğiz. Ortalama 60 km hızla giden araçlar bulvarın bir ucundan diğerine kadar hep yeşil ışıkla karşılaştığından durmaksızın transit geçiş yapabilme imkanına kavuşacaklar. Dolayısıyla trafik sıkışıklığı ve zaman kaybı önlenerek yakıt tasarrufu yapılmasına imkan sağlanmış olacak" diye konuştu. 

Gerekli çalışmaların son aşamada olduğunu kaydeden Başkan Aygün, en kısa sürede sistemin faaliyete geçeceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 11:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
remzi sezer IP: 85.96.93.xxx Tarih : 9.04.2008 18:19:32

SAYIN. başkan tekirdağ belediyesinin çok değerli çalışanları.öncelikle hepinizi saygı ile selamlıyor çalışmalırınızda başarılar diyorum.tabiki her belediye başkanı halkına hizmet için seçilir.başarılı olur olmaz ona yine halk karar verir.öncelikle şunu belirteyim ben şahsen t.dağ belediyesini çalışmalarında başarılı bulmuyorum:(NEDEN)1-tekirdağ belediyesinin gelir düzeyinin iyi seviyede olması 2-ikdidar partisinin belediyesi olması 3-şehir imar alanının küçüklüğü 4-istanbula yakın olması ve aynı partiye ait belediyeler olması istanbuldan yeterli destek alınmaması-5 belediyede enaz 500 personel çalıştırıp yeterli verimi alamaması.v.s.gibi sorunlar gelelim yeşil ışık kaldırılmasına.bence halka sorun halk bunu.onaylamaz neden çunki hız artacak yeterli üst geçit yok.isterseniz sahile inip gezinti yapanra bir.sorun araştırın bakalım sonuç ne çıkacak.bence ışık kaldırmanın yerine.sahil çay bahçelerine arabasınla gidenlerin girişi ücretsiz olsa daha mantıklı olur değilmi hem buyıl belediyelerin sınav yılı gelecek yıl seçim var dör yıl hazırlık beşinci yıl sınav. ben yinede tekirdağ belediyesinin yaptığı ve yapacağı hizmetlere teşekkür ediyorum.umarımki gelecek yıl iktidardan kopmayız iktidarın beş yılı belediyemizin bir yılı kaldı.tekirdağ için çalışan tekidağda hizmeti bulunan herkese teşekkür eder.çalışmalarında başarılar diliyorum......Remzi SEZER