3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'a 10 bin tonluk su deposu

Tekirdağ Belediye Başkanlığı şehrin su ihtiyacının karşılanması amacıyla 10 bin ton kapasiteli su deposunun temelini attı. Yaklaşık bir yılda tamamlanması beklenen su deposu 2 bin 750 bin YTL'ye mal olacak. 

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi yolu üzerindeki Tekağaç Mevkiinde su deposu temeli için tören düzenlendi. Törene Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Şık katıldı. 

Tekirdağ'da göreve geldiği günden bu yana su gelirlerini 5 kat arttıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Aygün, kayıp ve kaçakları dünya standartları olan yüzde 20'lere indirmek istediklerini söyledi. On bin tonluk su deposu ile ilgili olarak bilgiler veren Belediye Başkanı Aygün, "Bir aksilik olmazsa, bugün temelini attığımız depomuzu Mart ayına kadar yetiştirip tamamlamış ve hizmete sunmuş olacağız. Bizim Tekirdağ'da Tepe değirmenlerinin bulunduğu yerde , bin 500 tonluk su depomuz var. Göçmen konutlarının karşısında bir depo var. Şehitlik karşısında bir depomuz var. Toplam elimizdeki mevcut su depolarının 9 bin ton su tutma kapasitesi var. Biz bir defada 10 bin tonluk su deposu yapıyoruz. Tekirdağ'da günlük 35 bin ton tüketiyor. Yaklaşık yarım günlük suyu rezerve olarak tutmuş olacağız. Zaman zaman bakımlardan dolayı depolardan suyu şehre veremediğimiz zaman kesinti oluyordu. Artık dönüşümlü olarak mahallelere su verme imkanımız olacak. Bu bittikten sonra 2009 hedefimiz Hürriyet mahallesine yine 10 bin tonluk bir su deposu yapacağız. Böylelikle 30 bin ton su deposuna sahip olacağız. Şehrin tamamını kapsamayan bir bölgede su deposunu yapmış oluyoruz. Bu depo Muratlı'dan gelen suyu depolayacak ve projesi tamamlanan Naip Köyü İçme suyu Barajından elde edilecek suda buraya dökülecek. Şuanda Muratlı da 17 kuyumuz var. Çorlu 12 adet kuyumuz var. Önümüzdeki günlerde Çorlu'da bir kuyu açma çalışmamız olacak. 2004 yılından bu yana kadar yüzde 20-25 kadar bir zam yaptık bu da çok büyük bir rakam değildir. Buna rağmen özellikle belediyenin su gelirleri konusunda büyük çalışmalar yaptık. Yüzde 70'lerde olan kayıp kaçak yüzde 40'lara indirdik. Dünya standardı olan yüzde 20'lere indirmek istiyoruz. Belediyenin aylık su gelirlerini 5 kat arttık" şeklinde konuştu. 

Açılış törenine katılan Tekirdağ AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan ise suyun en çağdaş araç olduğunu söyledi. Taylan, "Mezopotamya'daki gelişmiş medeniyetler astronomiyle anılırlar. Grek medeniyeti düşünce ve felsefeyle yad edilir. Roma medeniyeti deyince akla hukuk gelir. Bizim medeniyetimiz, Osmanlı medeniyetinin adı geçerken iki kelime çok zikredilir. Bunlardan biri Vakıf, diğeri Su medeniyetidir. Diğer medeniyetlere bu nitelik verilmemiştir. Devletin o korumacı himayesi vakıf medeniyle tezahür etmektedir. Su medeniyeti denildiğinde aklımıza hemen su temizliği gelir. Temizlikle su iç içe kavramlardır. Bu depo medeniyetin bir anlamda devamındır. Su da en çağdaş bir araçtır. Bu yatırım ekonomiden bile değerlidir" dedi.
Partisi hakkında zaman zaman eleştiri aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Necip Taylan, Türkiye'de Fransız Parfümü sürerek milletvekili odalarına giren kişiler olduğunu ifade ederek, politik ayrımcılık yapmadıklarını söyledi. Taylan konuşmasında, "Ankara'daki odama yakasına AK Parti rozeti takarak giren bir kişi görmedim. Neden? Biz Türkiye'ye parti gözlüğüyle bakmıyoruz. Politik ayrımcılık gözetmiyoruz. Zaten sloganımız 'Her şey Türkiye için'dir. Samimi söylüyorum odama parti rozeti ile giren bir kişi bilmiyorum. Bu bana mutluluk veriyor. Bu memlekette Fransız parfümü sürerek, hacı yağı sürerek milletvekili odalarına girenleri gördük. Bir devir bunlar oldu. Alakası olmadığı halde riyakar bir tavırla yakasının üstünde bir rozet altında bir rozet takanları da biliyoruz. Bizde rozetin altında da üstünde de rozet yok. O bakımdan biz Türkiye'ye bütüncül bakıyoruz, dikkat ederseniz eleştiriliyoruz da. 2007'den beri çok eleştirildik. Biraz politik davranın dediler, hayır politik davranmıyorum. Zaman zaman söyleyenler var ama biz bürokrat kıyımı yapmadık, rakamlar ortada. Şimdiye kadar bu kadar güçlü parti iktidara geliyor ve bürokrata dokunmadık. Hala eleştiriliyoruz, direnen bürokrat var hala yani politik davranıyor direniyor, ona da dokunmuyoruz. Aman diyoruz bu vatan millet, bizim ortalık karışmasın. Derli toplu şuraya hizmet edelim" diye konuştu. 

İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise Tekirdağ'ı büyüyen nüfusa hazırladıklarını ifade ederek "çocuklarımızın geleceğini kurtarıyoruz. İşte ileri görüşlülük budur. Geleceği düşünmek çok önemli" şeklinde konuştu. 

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ise Tekirdağ'ın Türkiye'nin en fazla göç alan ili olduğunu söyledi. Bugüne kadar eksik kalan hizmetleri tamamlamak için devlet merkezi idare ve belediyelerin gayret sarf ettiğini belirterek, "Bir noktaya kadar da böyle olmaya devam edeceğiz. Geçmişten yetiştirilemeyen hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Bir dönem daha böyle olacak. Ama bir taraftan da geleceği planlamaya devam edeceğiz. Geleceğe ilişkin temel kararları almaya devam edeceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün ile birlikte 10 bin tonluk su deposunun temelini attı. Temel atma töreninin ardından vatandaşlara pilav ayran ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 12:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?