5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'a diş hastanesi

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ DİŞ HASTANESİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatih Türkyılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı onaylanan ve önümüzdeki aylarda inşasına başlanacak yeni devlet hastanesinin hizmete girmesiyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Diş Hastanesi'ne dönüştürüleceğini vurguladı. Türkyılmaz, ülke genelinde diş hastanesi kurulacak 28 bölgeden birinin de Tekirdağ olduğunu söyledi.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ve ilçe yönetiminden Sebahattin Tirakioğlu, İsmail Cin, İrfan Balcı, Ramazan Baran, Ahmet Ayhan, Taner Yılmaztürk ve Ziya Ekiciler, Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatih Türkyılmaz'ı ziyaret ederek, yaklaşık 1,5 yıl önce faaliyete geçen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili bilgiler edindi. Ziyarette konuşan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatih Türkyılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'yi 28 bölgeye ayırarak her bölgeye birer Diş Hastanesi kurmayı planladığını belirtti. Türkyılmaz; "Sağlık Bakanlığımız tarafından yapımı onaylanan ve önümüzdeki aylarda inşasına başlanacak yeni Devlet Hastanesi hizmete girdiğinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz de Diş Hastanesi'ne dönüştürülecek. Yani ülke genelinde 28 bölgeye kurulacak hastanelerden biri de Tekirdağ'da olacak. Hizmet için çalışmalar başladı ve hazırlıklar sürüyor." dedi.

Tekirdağ'da kurulacak Diş Hastanesi'nin Trakya'nın tamamına hizmet verebilecek kapasitede olacağını belirten Başhekim Türkyılmaz, hastane sayesinde, 150 kişiye doğrudan, 200 de dolaylı olarak iş imkânı doğacağını aktardı. Türkyılmaz ayrıca, Tekirdağ'da kurulacak Diş Hastanesi'yle Balkan ülkelerinden tedavi amaçlı gelecek turistlerin sağlık turizmini canlandırabileceğini vurguladı.

Başhekim Yardımcısı Halim Doğrusöz ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin 2010 yılının ilk 4 ayında 41 bin hastaya hizmet verdiğini söyleyerek, 5320 hastaya dolgu, 7007 hastaya porselen diş, 1901 hastaya hareketli protez ve 15 bin hastaya da diş temizliği ve polisaj tedavisi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Doğrusöz, Diş Sağlığı Merkezi'nde Ağız ve Çene Cerrahisi branşında bir uzman hekimin atanarak hizmet vermeye başladığını da müjdeleyerek, "Henüz 1,5 yılını dolduran Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz Trakya

Bölgesi'nde gelir ve hizmet verilen hasta sayısı bakımından birinci oldu. Merkezimiz ileride Diş Hastanesi'ne dönüştürülüp hekim kadrosunun arttırılmasıyla Trakya'daki tüm illere hizmet verme kapasitesine ulaşabileceğiz." diye konuştu.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral de Sağlık Bakanlığı'nın yeni bakış açısıyla sağlıkta yaşanan problemleri başarıyla çözdüğüne işaret ederek, "Tabi bu başarı, milletvekilinden, bürokratına, bilim insanlarından, sağlık çalışanlarına kadar birçok dalda özveriyle çalışan insanlar sayesinde gerçekleşiyor." dedi.

Nezaket ziyareti, AK Parti Merkez İlçe Yönetimi ile Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yönetim kadrosunun hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 11:02:01
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 19:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?