3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'a Lojistik Anadolu Lisesi

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye'de sadece Ankara, Kocaeli ve İstanbul'da bulunan Lojistik Anadolu Lisesi'nin Tekirdağ'da da kurulacağını söyledi. 

Lojistik konusunun Türkiye'de yeni geliştirilmekte olan bir sektör olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, dünyadaki gelişime Türkiye'nin de ayak uydurması gerektiğini söyledi. Lojistik konusunda Çorlu'daki 'Lojistik Köy' projesinin hızla devam ettiğini kaydeden Vali Doğan, şöyle konuştu: "Türkiye'de kendi modelimizle ilk kez bir lojistik köyü kurmayı planlıyoruz. Bunun için özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek kendilerine projelerimizi anlattık. Onlarında desteğini aldık. Ancak sadece lojistik köy projesini tamamlamakla yetinmek pek mümkün değildir." 

Geçen yıl geliştirdikleri projelerle liman kenti olacak Tekirdağ için Liman İşletmeciliği Lisesi kurulmasını sağladıklarını anlatan Vali Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yıl ilk kez 30 öğrenci ile eğitimlerine başladılar. Bunun dışında lojistiğin merkezi olacak Tekirdağ'da bir de Lojistik Lisesi kurulması gerektiğini planladık. Mili Eğitim Bakanlığı ile bu konuda görüşmeler yaptık ve Türkiye'de 4'ncü Lojistik Lisesi'nin Tekirdağ'a kurulmasını sağladık. Lojistik Köyü'ne eğitimli personel yetiştirecek bu okul sayesinde proje ile hayata geçireceğimiz Lojistik Köyü'müze destek sağlamış olacağız." 

Türkiye'de sadece Ankara, Kocaeli ve İstanbul'da kurulu olan Anadolu Lojistik Lisesi'nin Tekirdağ'da önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alımına başlayacağını anlatan Vali Doğan, hem liman işletmeciliği hem de lojistik liselerinin en kısa sürede kendilerine ait okul binalarında eğitim görmesini hedeflediğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?