3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Tekirdağ'da renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenci gruplarının hazırladığı gösteriler ayakta alkışlandı. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sabah saatlerinde Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta çelenk sunuldu. 

Buradaki törenlere Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal, Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ ve kamu kurum temsilcileri ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı. 

Atatürk Anıtı'ndaki törenlerin ardından Namık Kemal Stadı'na geçildi. Tören aracına binen Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal ve Belediye Başkanı Ahmet Aygün, halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın büyük Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirini parçalamanın, millete olan güvenin Türk gençliğinin kendine, kendi gücüne, Türk ulusunun yitirilmez nitelerine ve aydınlık gelece inanç duyduğu günün adı olduğunu söyledi. Dilek, "19 Mayıs, Bu yüzdendir ki Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsız hareketi, vatanın her tarafına yayılmış, milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. Sevgili gençler, Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip olmak, bizler için büyük bir imkan ve fırsattır. Bu imkanın değerlendirilmesi ve ülkemizin sizleri omuzlarında yükselebilmesi yarınlara, dil, tarih, kültür şuuruna sahip, özgür düşünceli toplumun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan donanımlı ve yetenekli kişi olarak yetiştirilmesine bağlıdır. Siz Türk gençleri, kalemle, bilimle, teknikle genç ve dinamik Türkiye'mizin iletişim dünyasında hak ettiği yeri almanın haklı uğraşı içerisinde olacak, bilimle, kültürde ve sporda ülkenin yarınlarını sizler oluşturacaksınız" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra gösteri grupları ve öğretmenler resmi geçitle halkı ve protokol üyelerini selamladı. Bu sırada bugün yürürlüğe giren sigara yasağı anonsla vatandaşlara hatırlatıldı. Geçitteki öğrenciler ellerinde 'sigaraya değil yaşama sarılın' yazılı dövizler taşıdı. Lise öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ise vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. 

Törenlerin sonunda Tekirdağ Doğa Sporları Derneği'nden bir yamaç paraşütçüsü Namık Kemal Stadı üzerinde motorlu paraşütü ile Türk bayrağı açarak kutlamalara ortak oldu. Yaklaşık 20 derece sıcaklıkta yapılan gösterilerde vatandaşlar kendi imkanları ile güneşten korunmaya çalıştı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 17:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?