3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da 29 Ekim coşkusu

Cumhuriyet'in 85. yıldönümü nedeniyle yapılan törenlerde konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, bir yandan terör tehdidi öbür yandan dünyayı saran ekonomik kriz olmasına rağmen Türkiye'nin düne göre güçlü olduğunu ve yarının bugünden çok daha güçlü olacağını söyledi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Tekirdağ'da törenler düzenlendi. Sabah tebrikleri Valilik makamında kabul eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tugay Komutanı İsmail Gümüştekin ve Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, sahil caddesindeki törenlere katıldı. Tören aracına binerek halkın bayramını kutlayan protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşta törenleri izlemek için sokaklara akın etti. Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet coşkunu yaşayan vatandaşlar özellikle askerlerin yaptığı gösterileri ayakta alkışladı. 

Törenlerin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ise Türkiye'nin bir yandan terör öbür yandan ise dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizle boğuştuğunu söyledi. Her şeye rağmen Türkiye'nin dünden daha güçlü bir ülke olduğunu ifade eden Vali Doğan, terör saldırılarına dikkat çekti. Vali Doğan, "Ülke olarak bu yıl ağzımızın tadıyla Cumhuriyet Bayramı idrak ettiğimizi söylemeye imkan bulamıyoruz. Ramazan Bayramı sonrasında Aktütün Karakolumuza yönelik saldırıyla verdiğimiz 17 şehidin daha yasını tutarken bu kez de Diyarbakır'da ve Hakkari'de 5Er vatan evladını daha kara toprağın bağrına emanet etmek zorunda kaldık. Şüphesiz kör terörün de bir maksadı vardır. Son günlerde yaşamakta olduğumuz terör dalgası belirli hedeflere yönelmiş bir siyasi aracı olarak karşımızda durmaktadır. Adına silahlı propaganda denilen yöntemle hedef kitle ya da kitleler terör örgütünü ve destekçilerinin çizdiği amaca yönlendirilmek istenmektedir. Korku ve endişe yaratılarak, vatandaşlarımıza terör örgütü 'Biz hala buradayız' mesajı vermeye çalışmaktadır. Bir yandan terör tehdidi öbür yandan dünyayı saran ekonomik kriz olmasına rağmen Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Tekirdağ'da da büyük Atatürk'ün ortaya koyduğu muasır medeniyetlerin üstüne çıkma yarışına devam etmek istiyoruz. Bu yarışın Geçtiğimiz yüzyılın şartlarıyla içinde bulunduğumuz yüzyıl karşılaştırıldığında zorluk katsayısı gittikçe artan bir yarış olma özelliği taşımadığından kuşku duyan yoktur. Ama yine ısrarlı ifade ediyoruz ki, Türkiye düne
göre daha güçlüdür, yardın bugünden daha güçlü olmaya adaydır" şeklinde konuştu.
Tekirdağ'ın Türkiye'de örnek bir il olduğunu kaydeden Vali Doğan, ilin kısa sürede herkes tarafından takip edilen bir şehir haline geleceğini ifade etti. Vali Doğan, "Cumhuriyetimizin 100'ncü şeref yılına geldiğimizde Tekirdağ, 30 bin dolara varmış fert başına milli geliriyle dünyanın yakından tanıdığı, ticaretin marka şehirlerinden bir olmaya adaydır. O günlerde hazırlık bağlamında çok önemli devlet yatırımları bugünden gerçekleşmektedir. Değişen çehresi ile Tekirdağ ili tarımda, sanayide, ticarette, eğitimde, kültürde velhasıl hayatın her alanında örnek olmaya devam etmelidir" dedi. 

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Daha törenler resmi geçit ile sona ererken askerlerin geçisini vatandaşlar ayakta alkışlayarak karşıladı. Törenlere Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tugay Komutanı İsmail Gümüştekin ve Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ün yanı sıra Tekirdağ AK Parti Milletvekilleri Necip Taylan, Ziyaeddin Akbulut, CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?