30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da 42. Kiraz Festivali

Bu yıl 42.'si kutlanan Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Kiraz Yarışması, geniş çaplı bir katılımla yapıldı. 

Tekirdağlı kiraz üreticilerinin birbirinden güzel ve lezzetli kirazlarıyla katıldığı yarışma Sahil Anfi Tiyatro'da yapıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Aydın Nezih Doğan, Kiraz Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen Kiraz Yarışması'na katılan tüm üreticileri tebrik ederken, kiraz üretimine gereken desteğin verileceğini söyledi. Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise, festivale adını veren kirazın Tekirdağ için çok önemli bir ürün olduğunu belirterek, "Belediye olarak kiraz üreticilerini her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Jürinin birinci seçmekte oldukça zorlandığı Kiraz Yarışması, siyah ve kırmızı olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirildi. Kırmızı kiraz dalında Atılay Mercan birinci olurken, siyah kiraz dalında ise Abdullah Seyhan birinciliğe layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 00:43:38
Güncelleme :24 Haziran 2006 Cumartesi 09:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?