3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da F Tipi nikah töreni

Ergenekon soruşturması kapsamında Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk ile aynı soruşturmada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Güler Kömürcü, cezaevinde düzenlenen nikah töreni ile evlendi. Kömür ve Öztürk'ün nikah şahitliğini ise iki infaz koruma memuru yaptı. 

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ndeki nikah töreni mahkumların açık görüş yaptıkları salonda yapıldı. Nikah için Tekirdağ Belediye Başkanlığı Evlendirme Memurluğu'ndan, evlendirme memuresi Şenay Öztrak öğle saatlerinde Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne geldi. Güler Kömürcü ise basının görüntü almasını engellemek için camları siyah olan bir özel araçla cezaevinin yan kapısından içeri alındı.
Saat 12.30 sıralarında yapılan nikah töreninde Ergenekon soruşturması kapsamında yaklaşık 6 aydır Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk ile aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Güler Kömürcü evlendi. 

Çiftin nikah şahitliğini ise iki infaz koruma memuru yaptı. Yaklaşık 20 dakika süren nikah törenin ardından Güler Kömürcü aynı araç ile Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden ayrıldı. 

Akşam Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü, 22 Ocak 2008 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 21 kişi birlikte gözaltına alınmıştı. Dört günlük gözaltı süresinin ardında adliyeye sevk edilen Kömürcü daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ergenekon zanlılarından Güler Kömürcü ile evlenen emekli Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk ise 17 kişi ile birlikte 25 Ocak 2008 tarihinde düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 

Öztürk, "terör örgütü üyeliği" ve "halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik" suçlarından tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?