3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da günde 3 ton köfte satılıyor

Tekirdağ Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Niyazi Özgün, 100 yıllık bir geçmişe sahip olan 'Meşhur Tekirdağ Köftesi'nin yarısı şehir dışında olmak üzere günde yaklaşık 3 ton köfte satışı yapıldığını söyledi. Patent almak için girişimlerin devam ettiğini ifade eden Özgün, bu rakamların özellikle yaz aylarında 3'e katlandığını belirtti. 

'Meşhur Tekirdağ Köftesi'nin 100 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Tekirdağ Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Niyazi Özgün, Tekirdağ'da günde yaklaşık 3 ton köfte satıldığını söyledi. Özellikle yaz aylarında köfte turizminin kenti ayakta tuttuğunu ifade eden Özgün, "Tekirdağ köftesinin nereden bakarsanız 100 yıllık bir tarihi var. Diğer illerde 1.5 satıldığını duyuyoruz ama bizim onların en az 2 katı satışımız vardır. Bu rakamlar kış aylarında tabi. Yaz aylarında bu sayılar 3'e katlar. Biz bu konuda çok iddialıyız. Tekirdağ'ın Meşhur Köftesi'ni yurt içinde ve yurt dışında satışlar için arkadaşlarımız bunların çalışmalarını yapıyor. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası da bunun patent çalışması için müracaat etti. Şuan askıda bekleme süresini geçiriyor. Pek yakında patenti alınacak ve esnafımızı rahat ettireceğiz diye düşünüyorum. Bizim il dışına 700 kilogram olarak kışın gönderiyoruz. Yazın bu rakamlar üçe katlanıyor. Merkezde bulunan esnaf arkadaşlarımız kışın 1.5-2 ton satış yapıyor. Yaz aylarında da bu sayı 2'ye katlanıyor. Tekirdağ'a gelen ilk önce köfte ile tanışıyor. Köfte turizmimiz devam ediyor. Biz oda olarak fiyatları belirleyip onaylıyoruz. Meşhur Tekirdağ'da köftesinin genelde bizim tanesi 15 gram ve 10 adedi de 150 gramdır. Fiyat olarak 6 YTL fiyat belirledik. Bunun üzerindeki kimse para ödemesin" dedi.
 
Köftenin yapımında bazı sırları olduğunu belirten Özgün, "Köftenin yapılışında bazı sırlarımız var. Ama genel olarak dana etinden 1 kilo kıymaya 220 gram katkı malzemesi katılır. Karabiber, kimyon, soğan ve tuz gibi karışımların yanı sıra bazı sırlarımızı da katıyoruz. Bizde köftemizi severek yiyoruz ve herkese de tavsiye ediyoruz. Bu konuda çok iddialıyız" şeklinde konuştu. 

Patent alımından sonra yurt dışına açılmak içinde çeşitli projeler hazırlandığını kaydeden Tekirdağ Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Niyazi Özgün, günlük 3 ton satışın daha da artacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?