6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da iş yeri gibi hapishane

Tamamen gönüllülük esasına göre yürütülen aktivitelere katılan mahkumlar, haftanın 5 günü sabah 0.90’dan akşam saat 16:30’a kadar atölyede ter döküyorlar.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde kalan 40’tan fazla mahkum tarafından yapılan eserler, Kültür Müdürlüğü Galerisi’nde sergilenerek Tekirdağlılar’ın beğenisine sunuldu. Yağlı boya tablolardan bakır işlemelerine, çini eserlerden ağaç işlerine kadar yaklaşık 700 eserin bulunduğu sergi, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Mahkumların açılan kurslara büyük ilgi gösterdiğini ve yeteneklerini daha da geliştirme fırsatı bulduklarını belirten resim ustası Beran Koçak, açılan bu kurslarla amacın mahkumları stresten uzaklaştırıp, hayatlarını kazanacakları birer meslek sahibi yapabilmek olduğunu söyledi. Koçak, "Cezaevinde kalan mahkumların özlem duydukları şeyleri, kendi duygu ve düşünceleri ile birleştirip eserlerine yansıtıyorlar. Kurslarda hiçbir kısıtlama yok. Ortaya çıkan eserlerden de anlaşılacağı gibi mahkumlar gerçekten yeteneklerinin bu şekilde farkına varıyorlar ve çok daha rahat vakit geçiriyorlar" dedi.

Birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerin oldukça cüzi fiyatlarla satıldığı sergiyi gezen 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Dursun Bak’ın eşi Yüksel Bak, hem eserler hakkında bilgi aldı hem de sergide bol bol alışveriş yaptı. Tekirdağ Kültür Müdürü Yaşar İşcan da, mahkumların sanat eseri ürünlerini galerilerinde sergilemekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Bu serginin vatandaşlarımızın ilgisini çekeceğini umuyorum. Eserleri üreten tüm mahkumlarımızı candan kutluyor, müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde özellikle elma sanatları dalında müşterek işler yapabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 17:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?