7
Mayıs
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da kaçak mazot şebekesine darbe

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerinin Beyazköy'de gerçekleştirdikleri operasyonda 36 ton kaçak mazot ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 9 kişi gözaltına alındı.
Alınan bir ihbarı değerlendiren Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ali Soylu adına kayıtlı "S. Kurşun" adlı balıkçı teknesinde arama yaptı. Aramalarda tanka boşaltılan 36 ton kaçak mazot ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Dayı" lakaplı Yakup Işık, Sebahattin Durmaz, Engin Erdoğmuş, Nadir Aydın, Ramazan İlgün, Ali Ekber Mete, tanker şoförlerinden Ali Cengiz Karabağ ve İsmet Çelik gözaltına alındı.
Jandarma Komutanlığı'nda ifadesine başvurulan İsmet Çelik, "Yılbaşından sonra bu işe başlandı. Bu iş için bana bir telefon verdiler. Bu telefonda sadece 3 numara kayıtlıydı. Ben bu numaralardan başkasını arayamıyordum. Numaraların ikisi tanker sürücülerine, diğeri de dayı lakaplı Yakup Işık'a aitti. Yine o gece bana telefon edildi ve mazot geleceğini haber verdiler. Ben de hazırlıklarımı yaptım ve teknedeki 36 tonluk mazotu tankere boşalttım" diye konuştu.
Şahıslar, alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
TEKİRDAĞ - İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2004 Pazartesi 15:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin erdoğmuş IP: 88.251.240.xxx Tarih : 12.03.2008 11:22:04

benim adımda olayda yakalanan şahısla aynı.ama alakam yok.çok ilginç bir rastlantı