26
Nisan
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da kamyon terörü: 19 yaralı

Edinilen bilgiye göre kaza, Tekirdağ Hayrabolu Yolu Ortaca Köyü yakınlarında saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Tekirdağ’dan Hayrabolu istikametine seyreden İsmail Hakkı Aydın idaresindeki 59 M 2027 plakalı dershane öğrencilerini taşıyan minibüs, önünde seyreden İsmet Ocak yönetimindeki 59 AY 014 plakalı kamyona, sürücüsünün köprü girişinde aniden yavaşlaması sonucu arkadan çarptı.

Kazada, dershane öğrencilerini taşıyan minibüs köprüden şarampole yuvarlandı. Kazada, minibüste bulunan 18 öğrenci ile sürücü İ. Hakkı Aydın çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan öğrenciler Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 17 öğrenci ayaküstü tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, minibüs şoförünün oğlu Z.A. (13) ise hemen ameliyata alındı. 29 dershane öğrencisini taşıyan minibüsün şoförü İsmail Hakkı Aydın kazayı soğukkanlılıkla anlattı. Aydın, "Önümde seyreden kamyon, köprü girişinde köprünün dar olması nedeniyle aniden durdu. Onun aniden durması ile ben de frene yüklendim ama kurtaramadım ve çarptık. Aslında karşı yönden gelen kamyonun bize yol vermesi gerekiyordu. Çünkü o rampa aşağı geliyordu. Allah korudu" dedi.

Kazada hafif yaralanan 17 öğrencinin isimleri şöyle:
"Elif Orhan, Taner Özcan, Sercan Şensoy, Özgül Demir, Cezmi Mutlu, Erdem Akaya, Sarter Avcıoğlu, Neslihan Aras, Gökhan Turgut, Seçil Öztemel, Gökçe Bilgen, Ebru Çağan, Esra Anhan, Emre Koç, Gözde Yayıkçı, Samet Girayçur ve Şule Baykut."
Kaza sonrası Devlet Hastanesi’ne gelen dershane yetkilileri, yaralanan öğrenciler hakkında bilgi aldı.

tekirdağ
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 11:50:02
Güncelleme :22 Ekim 2004 Cuma 12:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?