3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da mevsimin ilk kar yağışı

Tekirdağ'da mevsimin ilk kar yağışı gece saatlerinde başladı. Tekirdağlılar 2 yıl aradan sonra ilk kez yağan kar yağışını sokaklarda kar topu oynayarak karşıladı.


Tekirdağ'da etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Şehir yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza bürünürken, trafiğe çıkacak araç sürücülerinden zincir takmaları istendi. Kar yağışı zeminde de etkili olurken, Karayolları ekipleri yağışın az olduğu yollarda tuzlama çalışmalarına başladı.

Emniyet ekipleri, sürücüleri yanlarında çeki halatı, takoz ve zincir bulundurmaları ve trafikte ilerlerken dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Özellikle Tekirdağ'ın Malkara ilçesine gidecek araçların zincirsiz devam etmelerine izin verilmiyor. Halen süren yağış ile birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığının 3, yüksek kesimlerde ise 6 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi. Kar yağışı nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar meydana geliyor.
Tekirdağlı vatandaşlar ise 2 yıl aradan sonra ilk kez başlayan kar yağışının sevincini sokaklarda bir birlerine kartopu atarak yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 04:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?