6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da 'okuma yazma günü' törenlerle kutlandı

Düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Tekirdağ Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Özer, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmasında okuma yazmanın önemine değinen Emin Özer, "21. Yüzyılda hala ülkemizde ve şehrimizde okuma yazma bilmeyenlerin olması büyük bir utançtır. Ülke genelinde okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 88’lerde, ilimizde ise yüzde 92’ler seviyesindedir. Tüm gayret ve çabalar okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar devam edecektir" dedi.


Öğrencilerin şiirleri ve halk oyunları gösterilerinin ardından Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı okuma yazma kursunu başarı ile bitiren vatandaşlara sertifikaları verildi.

Yaşları 60’ı bulan vatandaşlar okuma yazma kursunu başarı ile bitirerek okuma yazmayı öğrendiler ve ’Öğrenmenin yaşı yoktur’ sözünü bir kez daha doğruladılar. Kursiyerlere sertifikaları Vali Yardımcısı Abdullah Durukan, Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Kurmay Albay Ahmet Akın ve Şube Müdürü Emin Özer tarafından verildi. Tören sonunda kursiyerler toplu halde Harf İnkılabı Anıtı önünde objektiflere poz verdi

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 11:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?