6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da örnek davranış

Öğrenci velilerine kayıt sırasında verilen ve 10 maddeden oluşan okul-veli işbirliği şartnamesi oldukça ilginç maddeler içeriyor. Öğrenci velilerinin kayıt sırasında okuyarak imzaladıkları ve 10 maddeye uymaya söz verdikleri şartname konusunda, gazetecilere açıklamalarda bulunan Tuğlacılar Lisesi Müdürü Ümit Başyazgan, ilk defa uygulamaya koydukları veli-okul işbirliği şartnamesiyle amaçlarının, öğrenci ve velilerinin okula ilgilerini daha da fazlalaştırmak olduğunu belirtti.

Yazgan, "Velilerimize yeni kayıt yaptırdıkları sırada öğrencilerin takibini sağlamak ve sadece görevlerini hatırlatmak amacıyla şartname ismini verdiğimiz böyle bir belge hazırladık ve bu belgeyi velilerin imzasına sunuyoruz. Velilerin okullara ilgisi arttığı sürece eğitimde kalitenin yükseleceğine inandığımız için bu uygulamayı ileriki eğitim öğretim yıllarında daha da genişletmek istiyoruz" dedi.

İsminin şartname olmasından dolayı ilk anda belki ters gelebileceğini dile getiren okul müdürü Başyazgan, "Ancak bu şartname ile velilere herhangi bir tahakküm kurma ya da bir baskı unsuru oluşturma gibi bir düşüncemiz kesinlikle yok. Bizim tarzımızdaki okullarda bu harçlık konusunda dengesizlikler olabiliyor. Hiç parası olmayanla, devlet memuru olarak bizlerden bile fazla parası olan öğrencilerimizle karşılaşıyoruz. Biz en azından şartnameye koyduğumuz madde ile bunları da biraz dengelemek istiyoruz. Bir diğer üzerinde ciddi şekilde durduğumuz konu da; öğretmenimiz tahtada bir kelime nasıl daha fazla öğretirim diye uğraşıp çabalarken, yan sınıftaki arkadaşına mesaj atan öğrencilerimize de rastlıyoruz. İşte bizim için cep telefonu o zaman sakıncalı. Yoksa bu çağda cep telefonuna karşı çıkmak ya da onu yasaklamak gibi bir düşünceye sahip değiliz" diye konuştu.

Şimdiye kadar yeni eğitim öğretim yılı için 240 kayıt olduğunu ve kayıt yaptıran 240 velinin de şartnameyi seve seve imzaladığını vurgulayan Başyazgın, "Velilerimiz de bu konuda bize destek verdiler. Öğrencilerimiz artık tek taraflı değil de anne babalarının da kendilerini sıkıştıracağından çift taraflı bir sıkıştırma ile karşılaşacaklarından dolayı biraz tedirginler. Ama bu uygulamamızın olumlu sonuçlarını yeni eğitim öğretim yılı içinde göreceğimizi ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Okula kayıt yaptırmak için gelen öğrenci velileri de kendilerine uzatılan şartname hakkında olumlu görüşlerini belirterek, "Bu şartnamede yazılan maddelerin hepsi sonuçta veliler olarak bizim de istediğimiz konular. O yüzden şartnameyi tereddüt etmeden seve seve imzalıyoruz" dedi.

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 20:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?