30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da şiir rüzgarı esti

Tekirdağ'da 42. Kiraz Festivali etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 6.'sı düzenlenen şiir dinletisi, geniş çaplı bir katılımla yapıldı. 

Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan şiir dinletisine, Türkiye'nin dört bir tarafından ve yurtdışından 16 şair katıldı. Tekirdağlı eğitimci-şair-yazar Cahide Ulaş'ın öncülüğünde gerçekleştirilen şiir dinletisinde, şairler canlı ney müziği eşliğinde şiirlerini seslendirdi. Türk Sanat ve Türk Halk Müziği'nden parçaların da seslendirildiği şiir programında konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, hayatının zor dönemlerinden hep şiire başvurduğunu belirtti. Doğan, "Şiir benim hayatımda önemli bir yere sahip. Duygularla yoğrulmuş şiirleri bizlerle paylaşan değerli şairlerimize ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Şiir dinletilerinin öncüsü Cahide Ulaş da, programa katılan tüm şairlere teşekkür etti. Tekirdağlılar'ın şiire doyduğu programın sonunda Vali Aydın Nezih Doğan ve Belediye Başkan Yardımcıları Recep Erol ile Mürsel Özcan tarafından şairlere birer teşekkür plaketi verildi.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 02:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?