3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da trafik kazası: 1 ölü

Tekirdağ'da bir otomobilin dikkatsiz şekilde otobüsün önüne çıkması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3'ü ağır 4 kişi yaralandı. Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Edirne yönüne giden Erdinç Kaval yönetimindeki Malkara Yıldırım Turizm'e ait 59 LL 101 plakalı araç Tekirdağ Çorlu kavşağına geldiği sırada, Şenol Kaya yönetimindeki 59 DR 700 plakalı otomobilin aniden önüne çıkması sonucu araca çarparak otomobili sürükledi. Otobüsün altında kalan otomobildeki Aydın Elmaz (26), Şenol Kaya (40), Gülşah Hacıoğlu (21), Cansu Kaya (17) ve Akile Kaya (40) yaralandı. Otomobil içinde sıkışan yaralılar araç içerisinden çıkartılarak ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kafasında ve vücudunda eziklikler olan Aydın Elmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumları ağır olan Şenol Kaya, Gülşah Hacıoğlu, Cansu Kaya ve Akile Kaya ameliyata alındı. Cansu Kaya'nın kazayı sıyrıklarla atlattığı, diğer 3 yaralının ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Kazada yaşamını yitiren ve yaralananların aynı aileden olduğu ve bir fabrikada işçi olarak çalıştıkları öğrenildi. Aniden otobüsün önüne çıkan otomobilde çok sayıda bira şişesine rastlandı.

Yirmi yolcunun bulunduğu otobüste yolcular herhangi bir yara almadan kurtulurken, kazanın şokunu atlatamayan yolcular bir süre valizleri ile bekledi. Otobüste olduğunu ifade eden bir yolcu, aracın aniden bir otomobile çarptığını söyledi. Çarpmanın etkisi ile korktuklarını anlatan yolcu, dışarı çıktıklarında 5 yaralı ile karşılaştıklarını belirtti. Yolcular, otobüste yaralının olmadığını söyledi. Kazayı telefonla oğluna bildiren yaşlı bir yolcu ise, otobüsün normal yolunda seyrederken otomobilin önlerine aniden çıktığını kaydetti.

Valizleri ile birlikte bir süre bekleyen yolcular, başka bir otobüs ile yollarına devam etti. Olaydan sonra otobüs şoförü Erdinç Kaval jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 08:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?