3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağlılar üzgün

Bu yıl Namık Kemal Anadolu Lisesi binasının bir kısmı yıpranma nedeni ile yıktırılmış, 2. dönemde öğrenciler ek binada ikili öğretimle öğrenimini sürdürmüşlerdi. Bu öğretim yılı başında alınan ani kararla Namık Kemal Anadolu Lisesinin 1200 öğrencisi henüz yapımı tamamlanmamış TOKİ ilköğretim okulu binasına nakledildiler.

Geriye 20 derslikli bina ile yapımı bu yıl tamamlanan Spor Salonu kaldı. Derslik açığının hat safhada olduğu ilimizde bu binaların boş bırakılması, akıbeti hakkında bir açıklamada bulunulmaması halkımızda merak uyandırmaktadır.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, ‘’Namık Kemal Anadolu Lisesi ilimizin en köklü okullarındandır. Onun yerinde yaşatılması gerekirken, apar topar TOKİ İlköğretim Okuluna nakledilmesi başta velileri olmak üzere o okuldan mezun olanları ve hepimizi derinden üzmüştür. Geriye düzensiz bir bahçe, yeni yapılmış olup içinde faaliyet yapılamayan bir spor salonu ile 20 derslikli boş bir bina kaldı.

Sendika olarak bu kayıtsızlığa üzülüyoruz. Çünkü il merkezimizde 8 ilköğretim okulu ile 2 lisemiz henüz ikili öğretim yapıyor olması ve bu binaların böyle boş bırakılması bizleri eğitim adına endişelendirmektir.

Ayrıca geçen yıl trilyonlar harcanarak yaptırılan spor salonunun kullanılmıyor olması Tekirdağ adına büyük bir kayıptır.

Öte yandan bu yıl pansiyon özelliği kaldırılan Namık Kemal Anadolu Lisesi Öğrencilerinden büyük bir kısmı çeşitli okulların pansiyonlarına şartlar zorlanarak sıkıştırılmış, bu durum öğrenciler üzerinde sığıntı psikolojisi oluşturmuştur.

Sendika olarak eğitim konularında duyarlılığını bildiğimiz sayın valimizin bu duyarsızlığa el koymasını istiyoruz. Mevcut bina Namık Kemal Lisesi öğrencileri için pansiyon olarak kullanabileceği gibi, ikili eğitim yapan diğer okulların kullanımına açılabilir. Spor salonun da belli bir program dahilinde açılıp bu imkandan mahrum okulların hizmetine sunulması gerekmektedir’’ dedi.

Trakya
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 13:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?