4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

Teknoloji Geliştirme Merkezi açıldı

TEKİRDAĞ'DAN KISA KISA

Tekirdağ'da Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) açıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan protokol gereğince, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile kentte TEKMER açıldı. Açılış törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç, Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, Vali Yardımcısı Dr.

Mehmet Turan Çuhadar, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bölge Geliştirme Merkez Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Trakya

Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ünal, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canbulut, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan V. Muhsin Karakoç, üniversitemiz yöneticileri ve öğretim elemanları katıldı.

KOSGEB Bölge Geliştirme Merkez Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, TEKMER'in işleyişine yönelik yaptığı açıklamada, "KOSGEB'in yeni dönem destek programlarından birisi olan Ar-Ge, inovasyon, endüstriyel uygulama desteklerini burada kurulacak olan TEKMER eliyle yapacağız. TEKMER'in mahiyeti şudur; KOSGEB Ar-Ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama desteklerini girişimcilerden ve KOBİ'lerden alıyor, proje başvurularını kabul ediyor. Bunu ilgili odalarımızdan, üniversiteden ve KOSGEB'den oluşan bir komisyon

değerlendiriyor. Eğer komisyon tarafından uygun görülürse, 'bu projeler uygundur, desteklenebilir' denilirse girişimcilerimize ve KOBİ'lerimize TEKMER'deki işliklerde birer işlik veriyoruz. Artık girişimcilerimiz ve KOBİ'lerimiz ,inovasyonlarını ve Ar-Ge'lerini bu işlikleri kullanarak yapıyorlar. Ne gibi faydaları oluyor? Artık bir yerde sanayi, KOSGEB ve üniversite üçlü sac ayağını oluşturmuş oluyoruz. Üniversitenin birçok olanağından faydalanma imkanı elde ediyorlar, üniversitemizin öğretim

elemanlarından faydalanıyorlar. Biz de KOSGEB olarak 500 bin liraya kadar hibe desteği sağlıyoruz. Sonra diyoruz ki 'proje süreniz en fazla ne kadar olabilir', '36 ay olabilir'. '36 ay sonunda projeniz bitince işlikleri boşaltın diyoruz, çünkü yeni proje başvurusu olan girişimcilere ve KOBİ'lere bu işlikleri vereceğiz' diyoruz. 14 işliğimiz var, her biri farklı büyüklükte. Trakya Bölgesi'ndeki ilk TEKMER burası" diye konuştu.

Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü ise, "TEKMER, üniversite ve sanayiyi bir araya getirecek bir proje. Bunu yapabilen ilk üniversiteyiz, son 4.5 yıl içerisinde ülkemizde kurulan yeni üniversiteler arasında. Teknopark'ı da bir süre sonra hayata geçireceğiz. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023'de ülkemizin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer almasıdır. Bu hedeflere ulaşabilmek için üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirmemiz ve bunun meyvelerini görmemiz gerekiyor" dedi.

Üniversitemiz Senato Salonu'ndaki görüşmelerin ardından Merkezi Derslikler binasının alt katında bulunan Teknoloji Geliştirme Merkezi'ne inilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi.

KOSGEB Bölge Geliştirme Merkez Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu da, "Şunu biliyoruz ki bir ülkenin kalkınması, yapacakları Ar-Ge ve inovasyon yatırımları ile doğru orantılıdır. Artık iki parametre konuşuluyor, bir tanesi ülkelerdeki girişimcilik ruhunun niteliği, diğeri yapılan Ar-Ge miktarının niceliği. Yani ülkeler ne kadar gelişmişse, bu parametreler o kadar fazla oluyor. Her geçen gün gayri safi milli hasıladan Ar-Ge'ye ayrılan kaynak nasıl artıyorsa, biz de bunu yapacağımız çalışmalarla desteklemeliyiz.

Diyebilmeliyiz ki biz de 2023 yılında bugün hayata geçirdiğimiz TEKMER'de teknoloji ihraç edebilir hale gelebilelim" dedi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, "Ülkemiz ekonomisinin can damarı olan KOBİ'lerimizin dünya ile entegrasyonuna cevap verebilmek amacı ile hayata geçirilen TEKMER'in kurulmasında kurumumuzun da katkısının bulunması çok önemlidir. Küçük ve orta ölçekli firmalarımız için Ar-Ge ve inovasyon halen yüksek bir maliyettir. KOBİ'lerin temsil ettiği girişimci, yaratıcı üretim gücünün ihtiyaç duyduğu teknoloji gelişme faaliyetlerine destek vermek amacıyla kurulan TEKMER'de emeği geçen herkese, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

- GÜNLÜK RADYASYON ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR

 

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kentte günlük radyasyon ölçümleri yapıldığı bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, "24 Mart 2011 tarih ve 27884 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğde; 11 Mart 2011 tarihinden sonra sevk edilen Japonya menşeli çıkışlı ürünlerde radyasyon içermediğine dair Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun düzenlediği uygunluk yazısı aranacaktır. Tekirdağ ilinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından günlük radyasyon ölçümleri yapılmaktadır. Yapılan ölçümlerde herhangi bir tehlike söz konusu olmayıp radyasyon seviyesi normal değerlerdedir" denildi.

TEKİRDAĞ'DAN KISA KISA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 19:16:05
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 10:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?