3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Teröre tepki yağdı

 Tekirdağ'da faaliyet gösteren 23 sivil toplum örgütü ile 4 siyasi partinin temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi önderliğinde bir araya gelerek terörü lanetledi.
Tekirdağ merkezindeki Tuğlalı Park'ta toplanan sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri, saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atan yaklaşık 200 kişilik grup, Aktütün'deki terör saldırısını kınadı. Basın açıklamasına katılan sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler adına konuşan Tekirdağ ADD Şube Başkanı Servet Gürkan, "Aktütün'e saldıran teröristlerin nereden geldikleri bellidir. Irak'ın kuzeyine peşmergeler ve Barzani hakimdir.
Irak'ın cumhurbaşkanını göreve getiren, diğer peşmerge lideri Talabani'dir. Her ikisini ve Irak'ı kontrol altında tutan ABD'dir. Irak'ta, ABD'nin izni dışında hiç kimse hiçbir şey yapamaz. PKK, Irak'ın kuzeyinde bunların koruması altında gelişmiştir. Bunlar tarafından kullanılmaktadır. ABD'nin, Irak yöneticilerinin, AB'nin gönderdiği, timsah gözyaşlarını anımsatan üzüntü mesajlarına inanmak mümkün değildir" diye konuştu. Açıklamanın ardından kalabalık grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Katil PKK,  işbirlikçi Amerika' sloganları attı.
Basın açıklamasına Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi üyesi olduğu öğrenilen 85 yaşındaki Fatma Ersin'in, elinde hançerle katılması dikkat çekti. Sloganlara eşlik eden yaşlı kadın, daha sonra Atatürk'ün öğrencisi olduğunu ve vatan için canını vermeye hazır olduğunu ifade etti. Eline mikrofonu alarak bir de şiir okuyan yaşlı kadın, elindeki hançeri düşmana karşı kullanacağını söyledi.
Protesto gösterisi, olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 13:36:47
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 13:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?