16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

THK'dan Tekirdağlılara teşekkür

türk hava kurumuTürk Hava Kurumu (THY), bu yılki kurban deri bağışlarındaki artışından dolayı Tekirdağlılara teşekkür etti. 

Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Sevil, kurban derilerini Türk Hava Kurumu'na bağışlayan Tekirdağlılara teşekkür etti. Ahmet Sevil, Sayman Nazif Ömer Ayger'le yaptığı açıklamada vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını söyleyerek kurban toplama araçlarının yetişemediği yerlerde vatandaşların kendi elleriyle kurban derilerini kuruma getirdiklerini belirtti. 

Ahmet Sevil yaptığı açıklamada, toplanan derilerin satılarak paraya çevrildiğini, alınan paranın da yüzde 50'sinin Sosyal Dayanışma Vakfı'na, yüzde 40'ının Türk Hava Kurumu'na, yüzde 3'ünün Diyanet Vakfı'na, yüzde 3'ünün Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 4'ünün ise Kızılay'a verildiğini bildirdi. 

Ahmet Sevil açıklamasında, Türk Hava Kurumu'nun 2006 yılı başı ve 2006 yılı sonundaki Kurban Bayramı istatistiklerine göre yüzde 25 daha fazla kurban derisi topladığını ifade ederek 2006 yılı başında 25 bin 180 adet kurban derisi toplanırken, 2006 yılı sonunda bu sayının 30 bin 402'ye ulaştığını belirtti. Bu sayede toplanan derilerden 2006 başında brüt olarak 34 bin 891 YTL kazanılırken, bu rakamın 2006 yılı sonunda 41 bin 439 YTL'ye ulaştığı kaydedildi. 

Tekirdağlıların Türk Hava Kurumu'na kurban derisi bağışlarından oldukça memnun olan Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Sevil, derilerin kurum tarafından gerçek fiyatına satılabildiğini söyleyerek "Yurtlara ve kurumlara verilen kurban derileri gerçek fiyatına satılmıyor ve çok düşük karlarla paraya çevriliyor. Bu durum da devletimize ve insanlarımıza kardan çok zarar getiriyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 13:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?