3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tıp Fakültesi kurulması için seferberlik

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, yeni kurulan Namık Kemal Üniversitesi'nin tıp fakültesi binası için belediyenin ana binası dahil tüm binalarını vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Tekirdağ'da kurulduğu günden itibaren bina sıkıntısıyla gündemden düşmeyen tıp fakültesi için Belediye Başkanı Ahmet Aygün, belediyenin tüm binalarını vermeye hazır olduklarını söyledi. Kurulma sürecinde yaklaşık 50 profesörün başvuruda bulunduğu tıp fakültesi kağıt üzerinde kurulmasına rağmen uygulama hastanesi için bina bulamadığı için henüz faaliyete geçirilemedi. 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Tekirdağ'da öncelikli olarak Sosyal Sigortalar Hastanesi iken Tekirdağ Devlet Hastanesi ikinci kısım adını alan hastane için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerine devam ediyor. Ancak bu zamana kadar bir sonuç alınamaması şehirde çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi. Bu konuda halkın rahat olması gerektiğini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise doktorların yerleştirilememesi ve göreve başlayamamaları nedeniyle yaşanan sıkıntıların yersiz olduğunu söyledi. 

Fakültesinin gelecekteki 3 yıl için bir binaya ihtiyacı olmadığını ifade eden Aygün, "Namık Kemal Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte tıp fakültesi de kuruldu. Bu tabi Trakya'nın ve Tekirdağ'ın en büyük beklentisiydi. Bana göre tıp fakültesinin hemen bir binaya ihtiyacı yoktur. Üniversite ve fakülte kurulmuştur önümüzdeki dönem öğrenci alma dönemidir. Büyük ihtimalle yeni öğrenciler ilk 3 yıl ya Edirne'de ya da İstanbul'daki bir fakültede eğitim göreceklerdir. Dolayısıyla 3 yıllık bir zaman içerisinde Tekirdağ'a bir tıp fakültesi binası gereklidir. Eğer Sağlık Bakanlığı ile bir uzlaşma sağlanmazsa biz belediye ana binasını bile vermeye hazırız. Ek belediye binalarını vermeye hazırız. Fakültenin açılmasını ve Tekirdağ'a hizmet vermesini istiyoruz. Ancak şuandaki tıp fakültesi binası talebi birkaç alınan doktorun yerleştirilmesi için istenen taleptir bana göre bunun için erkendir. Biz Tekirdağ Belediyesi'ne ait ne kadar bina varsa öğrenciler yetiştiğini andan itibaren bütün binalarımızı vermeye hazırız. Bu sene yatırımlar için üniversiteye 9 trilyon para aktarıldı. 12 trilyon kamulaştırma parası var. Bunlara ek olarak Tekirdağ'daki tüm kurumların her anlamda desteği var. Telaşa gerek yoktur" diye konuştu. 

Tekirdağ'da geçen yıl eğitime başlayan Namık Kemal Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi'nin bir dekanı, 13 de profesör doktor hocası olmasına rağmen hizmet verecekleri binası olmaması üniversite yönetimini sıkıntıya düşürdü. Türkiye'nin birçok önemli hastanesinden gelerek Tekirdağ'da çalışmak isteyen ünlü doktorları kadrosuna katan üniversite, henüz hizmet vereceği bir hastanesi bulamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 14:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lütfiye özdemir IP: 88.235.139.xxx Tarih : 1.02.2008 20:30:33

tıp fakültesi fikrini destekliyorum. fakat bu olurken baska bır ıs alanının ve ıs sahiplerinin sıkıntıya girmesini istemiyorum. t. dag icin onemli ve güzel bir proje baskanımıza tebrikler akıllıca dusuncelerı bızı sevındırıyor. isallah bina olarak uygun ve güzel bir yer tahsil edilir.