22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

'Tırnakçılar' kameraya takıldılar

Tekirdağ'da bir kuyumcuya giren 4 kişinin ortaklaşa hazırladıkları hırsızlık planı güvenlik kamerasına yakalandı. Karı-koca gibi davranan çift, tezgahtarın elindeki 3 adet altın bileziği çalarken, diğer 2 kişi de diğer tezgahtarları oyaladı.


Tekirdağ'da meydana gelen hırsızlık olayında kullanılan yöntemler polisi bile şaşkına çevirdi. Kuyumcu içerisindeki güvenlik kamerasına yakalanan hırsızlık anı görenlere parmak ısırtıyor. Kameraların kaydettiği görüntülerde Hükümet Caddesi üzerindeki kuyumcunun vitrinine bakan 4 kişinin, içeriyi kontrol ettiği görüldü. Daha sonra önce 1 bayan içeri girerek tezgahtarı oyalamaya başlıyor. Bu sırada karı-koca gibi davranan çift içeri girerek vitrindeki altın bilezikleri görmek istediğini söylüyor. Daha
sonra çetenin son üyesi olan bayanda içeri girerek boştaki tezgahtarı oyalıyor.
Vitrindeki bilezikleri tezgahtarın elinden alan kadın bir süre konuştuktan sonra bileziklerinden üçünü el çabukluğu ile para cüzdanının altına sıkıştırıyor ve uygun anı kollayarak bilezikleri cebine koyuyor. Ancak bu durum görüntüler ağırlaştırılmış şekilde izlenmesi ile görülebiliyor. Son olarak kendi aralarında küçük bir tartışma ortamı yaratan çift daha sonra alışveriş yapmadan kuyumcudan ayrılıyor. Çetenin diğer elemanları da onların arkasından kuyumcudan ayrılıyor.


İkizler Altın Merkezi'nin sahibi ve Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı olan Kasım Özadalı ise olayı şöyle anlattı:


"Kamera kayıtlarına dikkat edildiğinde önce vitrine 4 kişi gelerek içerisini kontrol ediyor. İçerdeki tecrübeli elemanı meşgul etmek için bir bayan giriyor. Arkadan o hırsızlığı yapacak olan bey ile bayan giriyor. Dışarıda da yedek olarak biri daha bekliyor eğer bir tezgahtar gelirse oda hemen onu meşgul etmek için geliyor. Hep arka taraftaki güvenlik kamerasını kontrol altına almak istiyorlar. Arkalarını oraya veriyorlar. Ellerindeki çanta ile diğer tezgahtarların ellerini görmesini engelliyorlar.


Tezgahtar kızın elinde bilezikleri alıp 'tırnakçılık' denilen yöntem ile olayı yapmak istiyorlar. Ama arkadaki ikinci kamerayı fark edemiyorlar. Biz akşam kontrollerinde eksiği görünce kamera kayıtlarını inceledik. O kadar seri hareket ediyorlar ki normal baktığınızda bir şey göremiyorsunuz. Hırsızlar tezgahtar kızın gözünün içine bakarak elleri ile bir anda bilezikleri alıyor. Yani el ayrı çalışıyor göz ayrı çalışıyor. Ancak ağırlaştırılmış bir şekilde görüntüleri izlediğimizde fark edebiliyoruz. Bu şekilde 4 kişi olarak organize çalışan bir hırsızlık şebekesi" dedi.
Görüntüleri alarak polise başvuran Kasım Özadalı hırsızlık zanlılarının başkalarına da zarar vermeden önce yakalanmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 22:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?