3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Toplu taşıma ihalesi iptal edildi

Çorlu'da 'minibüs ihalesi' olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl Eylül ayında gerçekleştirilen Çorlu şehir içi toplu taşıma işi ihalesinin iptal edildiği kaydedildi. Çorlu Belediyesi Meclis toplantısında iptal kararı meclis üyelerine duyuruldu ve üyelerden yeni ihale yapılması yönünde onay alındı. 

Çorlu Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Temmuz ayı olağan meclis toplantısına geçtiğimiz gün Başkan Vekilliğine seçilen Mehmet Bulut, bu sıfatla ilk kez başkanlık etti. Meclis üyelerinden 28'inin katıldığı toplantıda 18 Eylül 2007 günü gerçekleştirilen ve Çorlu Birlik firmasının Çorlu'da 130 araçla 15 yıl boyunca toplu taşıma işini 31 milyon YTL bedelle kazandığı ihalenin Bölge İdare Mahmekesi`nce iptal edildiği meclis üyelerine duyuruldu. 15 yıllık olarak yapılan ihalenin iptal edilmesinden sonra yeni ihale yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyleyen Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut, 10 yıl süreli, 130 araçlık ihale yapılması yönünde meclis üyelerinden onay istedi.
 
10 yıl ve 130 araç konusunun ayrı ayrı oylandığı toplantıda üyelerden 17'si 10 yıllığına, 21'i de 130 araçla ihaleye çıkılması yönünde oy kullanınca yeni minibüs ihalesinin 10 yıllığına 130 araç için yapılması kararına varıldı. Meclis üyeleri yeni ihale sonunda sözleşme imzalayabilmesi için de Başkan Vekili Mehmet Bulut'a yetki verdi. İhale şartnamesinin encümence belirleneceğini kaydeden Mehmet Bulut, yeni ihalenin herkesin girebileceği açık ihale olacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?