3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Trafik kazası: 2 ölü

Çorlu'da aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü önce yolu ikiye bölen bariyerlere, ardından arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran kamyona çarptı. Kazada sürücü ve otomobilde bulunan polis memuru hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre içerisinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Akbıyık'ın da bulunduğu ve 59 YH 911 plakalı otomobiliyle Marmara Ereğlisi'nden Çorlu istikametine giden Hasan Yıldız (44), Çorlu Meslek Yüksek Okulu önünde aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti. Aracının kontrolünü sağlayamayan Yıldız, önce yolu ikiye bölen beton bariyerlere, ardından da arıza nedeniyle emniyet şeridinde park halinde duran 59 KA 269 plakalı kamyona çarptı. 

Çarpmanın şiddeti ile hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü Yıldız ve polis memuru Akbıyık (36), olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü Kemal Akcan'ın ise kamyonunu arıza nedeniyle emniyet şeridine park ettiğini, arızayı kendi çabaları ile gideremediğini ve kazayı büyük bir gürültü ile fark ettiğini söylediği öğrenildi. 

Henüz 6 aylık evli olduğu öğrenilen polis memuru Ali Akbıyık için ilk tören Çorlu Devlet Hastanesi'nde düzenlendi. Meslektaşlarını son yolculuğuna uğurlamak üzere hastane bahçesini dolduran polisler, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Çorlu Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Emniyet Müdürü Muhittin Sert, Emniyet Amiri Doğan Çakar, çok sayıda polis memuru ve Akbıyık ailesinin yakınları katıldı. 

Trafik kazasında şehit olan polis memuru Ali Akbıyık'ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Çanakkale'ye gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 17:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?