3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Trakya bölgesinin ilk yanık ünitesi

Trakya bölgesinin ilk yanık ünitesi, Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kurulacak. 

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cengiz Becerir, Tekirdağ'ın bir sanayi kenti olduğunu ifade ederek, zaman zaman yanıkların meydana geldiği bazı olayların yaşandığını söyledi. 

Trakya'daki hiçbir hastanede 'yanık ünitesi' bulunmadığını kaydeden Başhekim Becerir, "Yanık alanında hizmet vermek oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Türkiye'de yanık konusunda bazı merkezler dışında tam olarak müdahale edebilecek üniteler bulunmuyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız da çalışmalarını sürdürüyor. Trakya'da ilk olarak Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde yanık ünitesi kurmayı hedefliyoruz. Ekim ayı sonuna kadar bitirmek istediğimiz ünite ile bölgemizde meydana gelebilecek yanık vakalarına acil müdahalede bulunacağız. Büyük yanıklar dışında tüm işlemleri bu ünitemiz karşılayacak. Bu üniteler sayesinde yanık merkezlerindeki yoğunlukta azalmış olacak. Tekirdağ Devlet Hastanesi'nin ardından ikinci üniteyi de Çorlu Devlet Hastanesi'ne açmayı planlıyoruz" dedi. 

Yanık ünitesinin çok özel şartlara sahip olması gerektiğini kaydeden Başhekim Becerir, yanık vakalarında sadece ilk müdahalenin değil tedavi sürecinin de bu ünitede gerçekleştirileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 13:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?