16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Trakya cayır cayır yanıyor

EDİRNE’nin Meriç ve Tekirdağ’ın Çorlu İlçeleri'ndeki ormanlık alanda çıkan yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Meriç'e bağlı Subaşı Beldesi'nde bulunan Küçükaltıağaç ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra 3 ayrı helikopter havadan müdahale etti. Yangının devam ettiğini belirten Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, “Havadan ve orman işçilerimizle iş makinelerinin de desteğiyle yerden müdahale ediyoruz. Ekiplerimizle şu an irtibatı sağlayamadığımız için kaç hektarlık ormanlık alanın yandığını bilemiyoruz. Ancak tek bildiğimiz yangının alevli devam ettiği” dedi.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi'nde ise Esetçe ormanlık alanında bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. 4 ayrı noktada devam eden yangına Tekirdağ merkez ve tüm ilçelerden takviye ekip istendi. Şu ana kadar yaklaşık 10 hektarlık ormanlık alanın yandığı belirtildi. Her iki yangının da henüz kontrol altına alınamadığın, çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2007 Cumartesi 16:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?