6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Trakyakent Meclisi toplandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent'in Aralık Ayı Meclis Toplantısı Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Aynı zamanda Tekirdağ Belediye Başkanı olan Trakyakent Başkanı Ahmet Aygün başkanlığında yapılan meclis toplantısında, üyelik başvuruları görüşüldü ve komisyonlar oluşturularak karara bağlandı.

Trakyakent'e üyelik için başvuruda bulunan Veliköy ve İğneada Belediyeleri'nin üyelik başvuruları, oy birliğiyle kabul edilirken, 2 yeni üye Belediye'nin katılımı ile Trakyakent'te üye Belediyeler'in sayısı 69'a yükseldi.

Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Başkanı Ahmet Aygün toplantının açılış konuşmasında, Trakyakent olarak yapılması gerekenlerin bilincinde olduklarını belirterek, "Trakyakent Avrupa ile işbirliği içerisinde yapılacak olan çalışmalarda öncü kuruluşlardan birisi konumundadır. Özellikle Avrupa Birliği yolundaki Türkiye'de belediyelerin Avrupa Birliği fonlarından maksimum seviyede yararlanabilmesi için kaliteli ve bölge için yararlı projeler geliştirmesi gerekiyor. Trakyakent olarak ilk defa bir komisyon çalışması yapıyoruz. Oluşturduğumuz 6 komisyon ile bölgemiz ve şehirlerimizin kalkınmasında ve Avrupa ile entegrasyonun sağlanmasında önemli işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.
Toplantıda ayrıca; tarım, uluslar arası ilişkiler, çevre ve turizm, sanayi ve ticaret, kültür ve eğitim, gençlik ve spor olmak üzere oluşturulan komisyonlar oybirliği ile karara bağlandı.

tekirdağ
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 16:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?