3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Trakya'nın ilk yanık ünitesi açıldı

Trakya'nın ilk yanık ünitesi hizmete açıldı. Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Cengiz Becerir, organize sanayinin yoğunlukta olduğu bölgede yanık ünitesinin eksikliğini hissettiklerini ifade ederek Trakya'nın ilk yanık ünitesini devlet hastanesinde hizmete soktukları için mutlu olduklarını söyledi. 

Trakya'nın yanık vakalar konusunda sıkıntıları olduğunu ifade eden Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Cengiz Becerir, söz verdikleri tarihte yanık ünitesini hizmete açtıklarını söyledi. Devlet hastanesi bünyesinde her konumda ihtiyaçları karşılamak için yenliklere devam edeceklerini kaydeden Cengiz Becerir, "Bir süre önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Tekirdağ Devlet Hastanesi ile Çorlu Devlet Hastanesi'ne yanık merkezinin açılması ile ilgili söz vermiştik. Kısa sürede yanık merkezini tamamlayarak hizmete açtık. Trakyalı vatandaşlarımız da bundan sonra yanık vakaları için başka illere gitmek zorunda kalmayacak. Bu çok önemli bir adımdır. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Özellikle Tekirdağ'ın sanayi kuruluşları ile dikkat çektiğini belirten Becerir, zaman zaman yanıkların meydana geldiği bazı olayların yaşandığını söyledi. Trakya'daki hiçbir hastanede 'yanık ünitesi' bulunmadığını kaydeden Başhekim Becerir, "Yanık alanında hizmet vermek oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Türkiye'de yanık konusunda bazı merkezler dışında tam olarak müdahale edebilecek üniteler bulunmuyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız da çalışmalarını sürdürüyor. Trakya'da ilk olarak Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde Yanık Ünitesi kurmayı hedefliyorduk. Bunu gerçekleştirdiğimiz için de çok mutluyuz. Bölgemizde meydana gelebilecek yanık vakalarına acil müdahalede bulunacağız. Büyük yanıklar dışında tüm işlemleri bu ünitemiz karşılayacak. Bu üniteler sayesinde Yanık Merkezlerindeki yoğunlukta azalmış olacak. Tekirdağ Devlet Hastanesi'nin ardından ikinci üniteyi de Çorlu Devlet Hastanesi'ne açmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

Yanık ünitesinin çok özel şartlara sahip olması gerektiğini kaydeden Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Cengiz Becerir, yanık vakalarına sadece ilk müdahalenin değil tedavi sürecinin de bu ünite tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. 

Öte yandan, II. Kısım Devlet hastanesi'nde de yeniliklere gidildiğini kaydeden Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Cengiz Becerir, 42 yatak, 4 fizik tedavi ünitesi ve poliklinikleri ile hizmet vermeye başlayan Fizik Tedavi Ünitesinde daha önceleri 6 aya kadar uzayan randevular verildiğini hatırlattı. Yeni ünitelerin açılması ile randevular eritilerek 1 aya kadar düşürüldüğünü kaydeden Becerir, hedeflerinin randevusuz Fizik Tedavi Hizmetini vatandaşlara sunmak olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?