5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Tuncel mülakata girdi

Tekirdağ'da tutuklu olduğu cezaevine infaz koruma memuru olmak için başvuruda bulunan Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Erhan Tuncel sözlü mülakata girdi. Anayasa ve ceza mahkemeleri kanunlarından sorular sorulan Tuncel'in zor sorulara cevap veremediği öğrenildi.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava kapsamında 3 yıl önce tutuklanan ve azmettirici olduğu iddiasıyla Tekirdağ 1 nolu F Tipi Cezaevi'ne konulan Erhan Tuncel, tutuklu olduğu cezaevine gardiyan olmak için başvuruda bulunmuştu. KPSS sınavından 83,123 puan alarak gardiyan adayları arasında 17'nci sırada yer alan Tuncel, boy ve kilo sınavının ardından sözlü mülakat için Tekirdağ Adliyesi'ne getirildi. Tekirdağ F Tipi Cezaevine ait tutuklu sevk aracı ile adliyeye getirilen Tuncel, arka kapıdan elleri kelepçeli olarak içeri alındı. Sözlü mülakatın yapıldığı salona alınan Erhan Tuncel'e Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökhan Pala ve Adalet Komisyonu Başkanı Ekrem Esin sözlü sınav yaptı. Diğer memur adaylarına genel kültür soruları soran komisyon tutuklu Erhan Tuncel'e anayasa, ceza mahkemeleri kanunu ve infaz yasasından seçtikleri soruları yöneltti.

KPSS sınavından 83,123 puan alan Erhan Tuncel'in sorulara cevap vermekte zorlandığı öğrenildi. Sözlü mülakat salonundan ellerine kelepçe takılarak çıkarılan Tuncel, yine adliyenin arka kapısından tutuklu ve sevk aracına bindirildi. Tekirdağ'da 1 ve 2 nolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine infaz koruma memurluğu için aralarında Erhan Tuncel'in de bulunduğu toplam 650 kişi başvuruda bulundu. Tekirdağ Adliyesi'nde 3 gün sürecek sözlü mülakatların ardından 125 kişi infaz koruma memuru olacak atanacak.

Erhan Tuncel'in tutuklu kaldığı cezaevine gardiyan olmak istemesi hukuk tartışmasını da beraberinde getirdi. Tekirdağ Baro Başkanı Av. Ahmet Müsellim Görgün, Hrant Dink davasından dolayı henüz cezası kesinleşmeyen Tuncel'in yasal olarak bir engeli olmadığını, sözlü mülakatı geçmesi halinde memur olabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 11:33:04
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 00:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?