30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Türk halkı bayramda evde

MasterCard tarafından gerçekleştiren MasterIndex araştırmasına göre, Türk halkının yüzde 91'i bayram tatilini evde geçirmeyi tercih ediyor. 

Araştırmada "Bayram tatillerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna verilen ikinci yanıt ise yurtiçi seyahatlere gitmek oldu. Yurtiçi seyahatleri ise sırasıyla akraba ziyaretine gitmek ve yurtdışı seyahate gitmek izledi. 

MasterCard'ın altı ayda bir Türkiye kentsel nüfusunu temsil eden bin kişi ile gerçekleştirdiği MasterIndex araştırmasında Türk halkının bayram tatillerini nasıl değerlendirdiği tespit edildi. Yedi yıldır gerçekleştirilen MasterIndex araştırmasına göre, Türk Halkı'nın yüzde 91'inin bayramı evde ailesiyle geçirmeyi tercih ettiği belirlendi. Araştırma sonucunda yurt içinde seyahate gidenlerin oranı yüzde 19, yurt dışına seyahate gidenlerin sayısı yüzde 2, akraba, arkadaş ziyaretine gidenlerin sayısı ise yüzde 4 olarak belirlendi.

Aynı araştırmanın sonuçlara göre, bayram tatillerini yurtiçi seyahatlerle geçirenlerin oranı yüzde 19. Aynı araştırmadan çıkan verilere göre, bayram tatillerinde yurtiçinde seyahate yüzde 47'lik bir oranla en çok 30 - 45 yaş grubundakiler çıkıyor. Bayram tatillerini yurt dışında geçiren vatandaşların sayısı yüzde 2'lik oranla en alt sırada bulunuyor. Bayram tatillerini yurtdışında geçirenler incelendiğinde ise, yüzde 24'lük bir oranla en fazla 66 yaş ve üzeri grubun yurtdışı gezileri tercih ettiği görülüyor.

EN ÇOK SEYAHAT EDEN BÖLGE KARADENİZ

MasterIndex araştırmasında çıkan sonuçlara göre, Karadeniz Bölgesi'nde yaşayanlar bayram tatillerinde diğer bölgelerde yaşayanlara oranla daha fazla seyahat ediyor. Bayram tatillerinde Karadeniz Halkı'nın yüzde 31'i seyahate çıkarken, Akdeniz Bölgesi yüzde 27 ile ikinci, Ege ve Marmara yüzde 21 ile üçüncü sırada yer alıyor. Bayram tatillerini arkadaş ve akraba ziyareti ile geçirenlerin sayısı ise yüzde 10'luk oranla en fazla Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde.
Sabah
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 19:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?