22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Türk Ocakları'ndan kutlu doğum konferansı

Türk Ocakları Derneği Çorlu Şubesi tarafından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda "Kutlu Doğumun Düşündürdükleri" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa katılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Özcan, Peygamber Efendimiz'in dünyaya getirdiği en önemli mesajın "adalet ve merhamet" olduğunu söyledi. Konferansa, eski Tekirdağ Milletvekili Enis Sülün, Anavatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Serdar Oğuz, Kılıçoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Cengiz Sülün, kainatın yaratıldığı günden bu ana kadar tarih içerisindeki en müstesna ve en kıymetli zamanlardan birinin hiç şüphesiz Miladi 571 yılı Rebiülevvel ayının 12. gecesi olduğunu söyledi. "Bu gecede alemlere en büyük rahmet, en büyük şefaatçi, en büyük peygamber, kainattaki en müstesna ve en kıymetli insan olan, Hz. Muhammed (sav) Efendimiz dünyayı şereflendirmiştir" diyen Sülün, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Fahr-i kainat Efendimiz'in teşriflerinden evvel bütün dünyada her bakımdan kötülüklerin ve karışıklıkların hüküm sürdüğü bir fetret devri mevcuttu. O günün insanları her türlü bidat ve sapıklık içindeydi. İnsanlık, hak, hukuk, adalet ve medeniyetten uzaklaşmıştı. Fuhuş ve eşkıyalık, her türlü zulüm ve zorbalık almış yürümüştü. Öyle ki kimin kime gücü yetiyorsa o, diğerinin malına, canına kastediyor, elinde nesi varsa alıyordu. Hatta bir kısım insanlar hurafe ve batıl inançlarla hareket ederek, kendi kız çocuklarını çukurlara diri diri gömerek öldürüyorlardı. İnsanlar birbirlerine diş bileyen, düşman gruplar halinde kabilelere ayrılmış, kabileler arasında kan davaları almış yürümüştü. İşte böyle bir devirde, Resul-ü Ekrem (sav) Efendimiz Mekke-i Mükerreme'de miladın 571. senesi, Rebiülevvel ayının 12. gecesi sabaha karşı dünyayı şereflendirdiler. Bu şerefli gecede pek çok harikulade hadiseler cereyan etmiştir". 

Konferansta konuşan Prof. Dr. Azmi Özcan ise Çorlu kadar bir insan topluluğunun 70 yıl içerisinde cihanın efendisi olduğunu ifade ederek, "Yanı başında Bizans'a Sasaniler'e rağmen dünyanın efendisi oluyor. İslam'ın fethi, taşları, toprakları, tarlaları fethetmek değil, gönüllerin fethidir. 'Ben Müslüman'ım' diyen herkes, günlük kavgalarını bir tarafa bırakıp komşusunu, memleketini, milletini o yakıcı azaptan kurtarmak adına mutlaka gönüllerini fethetmeye çağırmalıdır. Bizi bizden ayıran ne varsa ayaklarımızın altına almak, bizi bir araya getiren ne varsa onlara sarılmak kucaklaşmak gibi" diye konuştu. 

Prof. Dr. Özcan, "Efendimizin dünyaya getirdiği en önemli mesaj, adalet ve merhamettir. Adalet öyle bir şeydir ki yaratılışın bütün sırrı buradadır. Adalet eşyanın hakkını vermektir. Adalet sıfatı yeryüzü tarihinde hiçbir zaman Hz. Ömer kadar asil bir tamamlayıcı bulamamıştır" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 16:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?