22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Türk Telekom çalışanları greve başladı

Tekirdağ Türk Telekom çalışanları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev başlattı. 

Sabah saat 08.00 sıralarında Tekirdağ Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, "Bu iş yerinde grev vardır" pankartı asarak grev başlattı. Üzerlerinde ''Grev Gözcüsü'' yazılı önlükleri giyen bazı sendika üyeleri de grev nöbetine başladı. Türkiye Haber-İş Sendikası Tekirdağ Temsilcisi Fadıl Gönül, grev amaçlarının zam olmadığını ifade ederek, var olan haklarının korunmasını istediklerini söyledi. Gönül, "Görüşmelerin sonuçlanmasına kadar İl Müdürlüğü önündeki grevimiz başlamıştır. Amacımız zam almak değil, var olan haklarımızın korunmasını talep ediyoruz. Görüşmelerden çıkacak sonuca göre grevi her an bitirebiliriz. Ancak haklarımızın korunmaması durumunda grevimize devam edeceğiz. Tekirdağ il genelinde toplam 220 arkadaşımız greve katılıyor" dedi. 

Türk Telekom İl Müdürlüğü'ne gelerek işlem yaptırmak isteyen vatandaşlar ise grev nedeniyle içeriye alınmadı. Greve kısmen hak verdiklerini belirten vatandaşlar, sendika üyelerinin haklarının verilmesini istedi. İl Müdürlüğü'ne gelerek fatura yatırmak isteyen vatandaşlardan biri ise Türkiye'de her gün bir grev olduğunu ifade ederek, yatıramadığı faturası için dert yandı. 

Tekirdağ Türk Telekom İl Müdürlüğü'nde fatura tahsilatı ve gişe işlemleri dışında her türlü teknik hizmetin devam ettiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 11:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?