5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Türkiye'nin ilk uygulamalı tarım fuarı

TÜRKİYE'NİN İLK UYGULAMALI AÇIK HAVA TARIM FUARI TEKİRDAĞ'DA AÇILDI

Türkiye'nin ilk uygulamalı açık hava tarım fuarı DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2010, Garanti Bankası desteğiyle Tekirdağ'ın Karaevli Köyü'nde açıldı.

Alman Tarım Birliği (DLG) ve Önder Çiftçi Projesi'nin (ÖÇP) ortaklaşa kurduğu DLG fuarcılık Ltd. Şti. tarafından düzenlenen fuar, 250 dönüm birinci sınıf tarım arazisi üzerinde açıldı. Tarla Günleri'ne yurtiçi ve yurt dışından çiftçi örgütleri, bayi ve distribütörler, ziraat mühendisi ve uzmanlar, öğretim görevlisi ve akademisyenlerden oluşan ziyaretçiler katıldı. Açılışa Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme (TEDGEM) Genel Müdürü Mehmet Taşan ve Alman Tarım Birliği (DLG) ve Önder Çiftçi Projesi (ÖÇP) yetkilileri katıldı.

250 dönüm tarım arazisi kurulan fuar, kurdelenin kesilmesi ile açıldı. DLG Başkanı Carl Albirecht Bartmer, fuarın DLG adına Türkiye'de yapılan ilk fuar olduğunu belirtti. Tarla Günleri Fuarı'nın modern teknolojiyle birlikte ekilen ürünlerin aynı anda yer aldığı büyük bir organizasyon olduğunu anlatan Bartmer, fuarda üreticinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek her türlü imkanın sunulduğunu söyledi. DLG Fuarcılık Limited Şirketi Genel Müdürü Nezih Suyaran, fuarla ilgili bilgi verirken, bu proje üzerinde 3 yıldır çalıştıklarını, 40 kişilik ekiple güzel bir fuar alanı hazırladıklarını belirtti.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, "Alışılagelmişin dışında bir fuar seyrediyoruz. Daha çok yerinde nasıl üretildiğini görsel olarak görebildiğimiz bir fuar. 250 dönüm arazi üzerinde tohumundan ilaçlanmasına kadar bunların yapılmasını kapsayan tarım ekipmanlarına kadar her şeyi bulmak mümkün. Tohum araştırma firmalarından tutun da işin finansmanına kadar bütün firmalar burada. Böyle bir fuarın ilimizde olmasından memnuniyet duyuyorum. Trakya tarla bitkileri bakımından önemli bir yer. Birim alanda elde edilen ürünlere bakıldığında Türkiye ortalamasının üzerinde ürün alınıyor. Buda çiftçilerimizin ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmesinden kaynaklanıyor. Bugün burada dünyadaki gelişmeleri çiftçilerimizin ayağına getirdik" dedi.

Açılışın ardından Vali Kemelek ve davetliler, fuar alanımı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Kemelek, fuarda sergilenen traktörlere binerek poz verdi. Fuarı 4 gün boyunca, yaklaşık 40 bin çiftçi ve diğer ilgili sektör temsilcisinin gezmesinin beklendiğini belirtildi.

TÜRKİYE'NİN İLK UYGULAMALI AÇIK HAVA TARIM FUARI TEKİRDAĞ'DA AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK UYGULAMALI AÇIK HAVA TARIM FUARI TEKİRDAĞ'DA AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK UYGULAMALI AÇIK HAVA TARIM FUARI TEKİRDAĞ'DA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 19:30:04
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 12:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?