22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Türkiye'de işler ne zaman iyi gitse, ne zaman ülkenin önü açık olsa hemen engellemelerle karşılaşır. Terör belasının sebeplerinden bir tanesi de budur" diye konuştu.


Bakan Çelik, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesinde Türk Tekstil Vakfı tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Çelik, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Türk Tekstil Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin tarafından karşılandı. Çelik, "Türkiye'de işler ne zaman iyi gitse, ne zaman ülkenin önü açık olsa hemen engellemelerle karşılaşır.

Terör belasının sebeplerinden bir tanesi de budur. Hakkari Yüksekova'daki bölücü terör örgütünün saldırıları sonucu şehit olan 12
şehidimizin isimlerini okullarımızda yaşatacağız. 12 vatan evladı, bu ülke için bedenlerini verdi. Onların sermayeleri bedenleriydi. Onlar bundan kaçınmadılar. Adıyaman'da toplu açılışında bu şehitlerimizin adlarını bu okullara verip, yaşatacağız" dedi.


İnsanların yaşadıkları ülkelerini kalkındırmak için ellerinden geleni yapması gerektiğini kaydeden Çelik, "Allah hepimize farklı sermayeler vermiş. Futbolcuya ayak, tiyatrocuya yetenek, kimine entellektüel birikim, kimine de para vermiş. Kim yaşadığı ülkeyi kalkındırmak, yüceltmek istiyorsa sermayesini kullanmalıdır. Yoksa kendisi için yaşar, kendisi için ölür. Bunun da böceklerden farkı olmaz. Türkiye, Türk Tekstil Vakfı gibi hamiyetli insanlar sayesinde çok yol aldı. Askeri birliklerde yazan bir yazı çok hoşuma gider. 'Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır'" diye konuştu.


Bakan Çelik, konuşmasının ardından, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı. Çelik, okulu gezdikten sonra Saray İlçesi Büyükgoncalı Beldesi Atatürk İlköğretim Okulu ve Kapaklı Beldesi Gazi İlköğretim okullarının açılış kurdelesini kesti. Bakan Çelik, AK Parti iktidarının eğitime yaptığı harcamaları masraf değil, geleceğe yatırım olarak gördüğünü söyleyerek, açılışı yapılan okulla toplam 42 adet bilgisayar hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 01:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali kurt IP: 85.101.186.xxx Tarih : 10.11.2007 14:31:19

ben hüzeyin celiki cok seviyırum ama biz cok vakiriz ben dek bisiklet istiyorum ben ali kurt evimiz sizi evinize bekliyoum adres papatya sokak no 4