5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Vahşetin böylesi!

2 GÜNLÜK BEBEĞİ ÖLDÜRÜ BAHÇEYE GÖMDÜLER

Çorlu'da askerde olan nişanlısından hamile kalıp, doğum yapan genç kadın, ailesi istemediği gerekçesiyle 2 günlük bebeğini boğurak öldürüp, evinin bahçesine gömdüğü, üzerine de beton döktüğü öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Çorlu Kemalettin Mahallesi Tuğlalı Çeşme Altı Sokak da ikamet eden 25 yaşında ki İ.A. adlı genç kız askerde olan nişanlısı A.A.`dan bir bebek dünyaya getirdi. Bebeği kabul etmeyen aile 2 günlük bebeği önce boğarak öldürdü, ardından bahçeye gömdü ve üzerine beton döktü.

Olayla ilgili olarak anne İ.S., S ailesinin 4 ferdi, doğumu gerçekleştiren ancak kayıtlara girmeyen bayan kadın hastalıkları uzmanı İ.K. ve doktorun sekreteri gözaltına alındı.

Çorlu`da ikamet eden Karslı S. ailesinin en büyük kızı olan 25 yaşındaki İ.S., ilişki yaşadığı nişanlısı A.A.`dan hamile kaldı. Genç kızın hamile kaldığı bu dönemde A.A.`nın askere gittiği ve nişanlısının hamileliğinden habersiz olduğu öğrenildi.

Hamileliğini ailesinden gizleyen ancak doğum sancıları başlayınca durumu ailesine anlatmak zorunda kalan İ.S., aile fertleriyle birlikte Çorlu Devlet Hastanesi`ne giderek kadın hastalıkları uzmanı İ.K.`ye muayene oldu. Ailenin talebi üzerine bayan doktor İ.K., anlaştıkları ücret karşılığında 14 Nisan Çarşamba günü özel muayenehanesinde doğumu gerçekleştirdi ve yine anlaşma gereği bebeğin doğumunu kayıtlara geçirmedi.

Bebeğini kucağına alan anne İ.S., aile fertleriyle birlikte Tuğlalı Çeşme Altı Sokak`da bulunan 3 katlı evlerine geldi. Durumu değerlendiren ve 'namus meselesi' kararına varan S. ailesi yeni doğan bebeği dün gece önce boğarak öldürdü, ardından bahçede kazdıkları çukura gömdü ortaya çıkmaması için de üzerine beton döktü.

Duyanın kanını donduran olay kimliğini açıklamak istemeyen bir kişinin ankesörlü telefondan 155 Polis İmdat hattına yaptığı ihbarla ortaya çıktı. İhbarı değerlendiren Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan alınan izinle belirtilen adreste itfaiye ekipleri ile birlikte arama yaptı. Evin arka bahçesinde yeni dökülen betonu fark eden polisler, betonu kırıp altını kazınca bebek cesediyle karşılaştı.

Olayla ilgili olarak bebeğin annesi olduğu belirten 25 yaşındaki İ.S., annesi T.S., 18 yaşındaki T.S., 20 yaşındaki F.S., 34 yaşındaki B.S. ile bebeğin özel muayenehanesinde dünyaya gelmesini sağlayan Çorlu Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı İ.K. ve doktorun sekreteri N.D., gözaltına alındı.

2 Günlük Bebeğin Annesi İ.S.`nin ilk ifadesinde doğumun ardından toplanan aile meclisinin bebeğin öldürülmesine karar verdiğini annesinin bebeği eteğiyle boğarak öldürdüğünü kardeşlerinin de bahçeye gömdüğünü söylediği öne sürüldü. İ.S.`nin ifadesinde cesedin ortaya çıkmaması için yine kardeşleri tarafından beton döküldüğünü de belirttiği kaydedildi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde sorgulamaları süren 7 kişinin halk tepkisi ile karşılaşılmaması için emniyette tutuldukları ve sağlık raporu için Çorlu Devlet Hastanesi`ne getirilmek yerine hastanede görevli nöbetçi doktorun emniyet müdürlüğüne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildikleri kaydedildi.

Diğer yandan 2 günlük bebeğin cesedinin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu`na gönderildiği belirtildi.

2 GÜNLÜK BEBEĞİ ÖLDÜRÜ BAHÇEYE GÖMDÜLER
2 GÜNLÜK BEBEĞİ ÖLDÜRÜ BAHÇEYE GÖMDÜLER
2 GÜNLÜK BEBEĞİ ÖLDÜRÜ BAHÇEYE GÖMDÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 13:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?