3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Vali, MOBESE merkezini ziyaret etti

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, yapımı devam eden MOBESE sistemi merkezini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Kasım ayının ilk haftası tamamlanması beklenen sistem için geçici kabul yapılacağını ifade eden Vali Doğan, "Tekirdağ Kasım ayında MOBESE sistemine kavuşmuş olacak" dedi. 

Tekirdağ'da Data Teknik tarafından yapılan MOBESE sistemi son aşamaya geldi. Dev ekrandan il merkezinde 44 adet kamera ile yapılacak güvenlik kontrollerinin Kasım ayının ilk haftasında hizmete başlayacak. Çalışmaları yakından izleyen Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü'ne kurulan MOBESE merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Yaklaşık 4 milyon YTL'ye mal olacak olan sistem il merkezinin yanı sıra, Çerkezköy ilçesinde 36 adet ve Çorlu ilçesinde 60 kamera ile hizmet vereceğini ifade eden Vali Doğan, MOBESE merkezinde 5 polis memurunun 24 saat görev yapacağını söyledi. Vali Doğan, "Şehre kurulacak kameralar 360 derece dönme ve zoom yapma özelliği bulunuyor. MOBESE sistemi içerisinde kırmızı ışık ihlal sistemi. Kırımızı ışığı ihlal eden araç plakası rapor edilecek. Gerekli ceza işlemleri de yapılacak. Ayrıca sistemde plaka tanıma sistemi de olacak. Örneğin aranan plakalar sistem üzerinden rahatlıkla görülebilecek. Ve şehir giriş çıkışlarındaki kameralar ile de anında tespit edilecek. Trafikte hız yapan sürücülerde MOBESE ile hemen tespit edilecek" dedi. 

MOBESE ihalesinin kazanan Data Teknik Firması yetkileri kablosuz kameralarında yer aldığı sistem için 25 km yol kazındığını ve fiber optik kablolama işleminin bitmek üzere olduğunu söyledi. Proje Koordinatörü Cenk Tükelman istenildiğinde ilave kameraların konulabileceği ifade ederek kentin gelişen zaman içinde genişleyerek büyümesi ile birlikte geliştirilebilecek alt yapıya da sahip olduğunu söyledi. 

Tükelman, "İzleme merkezinde dev ekranın 32 eşit parçaya bölünebilecek ve program gereği dönüşüm ile tüm kameraların izleme imkanı olacak. Kablosuz kamera sisteminde 10 km'ye kadar ulaşım imkanı var. Sistem olarak alt yapının tamamlandı" diye konuştu. 

MOBESE merkezi ziyareti sırasında Vali Doğan'a Tekirdağ Emniyet Müdürü Cemil Demir, Jandarma Komutanı Ali İnlek de eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferdi güler IP: 88.247.139.xxx Tarih : 24.10.2008 15:28:01

bırakın bu işleri sayın vali biraz tekirdagspora bakın sayenızde 5 yıldır amator lıgdeyız