3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Vali Doğan'dan bayram mesajı

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında Türk Cumhuriyet rejiminin asıl büyüklüğünün Atatürk'ün aydınlattığı yolda ve gösterdiği hedef doğrultusunda aldığı şekil olduğunu ifade etti. 

Büyük Türk milletinin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetin 85. yılının, milletçe kenetlenmiş bir şekilde coşku içinde kutlandığını kaydeden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, hukuk devletinin Türk Cumhuriyet rejiminde laiklik ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade etti. Vali Doğan mesajında, "Esasen tek başına rejimin adının Cumhuriyet olmasının önemi yoktur. Türk Cumhuriyet rejiminin asıl büyüklüğü, Atatürk'ün aydınlattığı yolda ve gösterdiği hedef doğrultusunda aldığı şekildir. Bir başka deyişle laik ve demokratik niteliğidir. Türk Cumhuriyet rejimi, her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan laiklik, yurttaşların fikirlerini serbestçe ifade etmelerini ve yönetime katılmalarını sağlayan demokrasi; adaleti teminat altına alan hukuk devleti Türk Cumhuriyet rejiminin vazgeçilmezleridir. Bu öğeler nedeniyledir ki, özellikle son dönemde küreselleşme rüzgârı önünde birer birer yıkılan cumhuriyet rejimlerinden biri olmamış, bilakis Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik niteliği ile istense de istenmese de örnek olmaya devam etmiştir. 

Nitekim etrafımızdaki bütün olumsuz şartlara rağmen, ekonomik ve sosyal kalkınmayı başarıyla sağlarken, dünyanın dört bir yanına 100 milyar dolardan daha fazla mal ve hizmet satarken, muhtaç olduğumuz kudreti damarlarımızdaki o asil kanda buluyoruz; çok çalışıyor ve daha çok üretiyoruz. Üstelik bunları Cumhuriyet rejimini demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları gibi evrensel değerlerle ve bu değerlerin uluslararası arenada savunuculuğunu yaparak gerçekleştiriyoruz. Şanlı geçmişinde sınav niteliğinde pek çok güçlüğü yüz akı ile aşma başarısını gösteren Türkiye'nin bu hedeflere ulaşacağından kuşku duyulmamalıdır. Esin kaynağımız, Büyük Atatürk, gücümüz ise birlik ve dayanışma ruhumuz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor ve esenlikler diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?