22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Vali eşinden "emzirme" tavsiyesi

Emzirme Haftası nedeniyle Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği konferansa katılan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, konferansı izleyen genç kızlara seslenerek emzirmenin önemini anlattı. 

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında bir konferans düzenlendi. Valilik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal'ın eşi Canan Daysal, anneler ve genç anne adayları katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Hatice Doğan, salonda bulunan genç kızlara seslenerek bebekleri emzirmekten korkmamaları gerektiğini söyledi. Doğan, "Bir annenin yavrusunu bağrına basarak anne sütü ile beslemesi, anne için büyük mutluluk ve gurur verici bir olaydır. Anne ile bebek arasında kurulan bu sıcak bağ, tarifi imkansız bir sevgi ve mutluluk ortamı oluşturmaktadır. Onun için sağlıklı ve mutlu bir bebeğe sahip olmak için onu ilk 6 ayına kadar yalnızca anne sütü ile besleyiniz. Hatta 2 yaşına kadar da uygun ek besinlerle emzirmeye devam edin. Anne sütü ile beslenen çocuğun diğerlerinden çok farklı olduğu hayatta ortaya çıkıyor" diye konuştu. 

Tekirdağ İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü öğretmenliği yapan ve 2 çocuk annesi olan Vali eşi Hatice Doğan, özellikle genç kızların vücutlarının bozulacağı korkusu ile bebeklerini emzirmemelerinin çok yanlış bir davranış olduğu da sözlerine ekledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Tekirdağ Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aylin Şimşek ise, "Anne sütü en doğal ve taze besindir, bebekler anne sütünü tamamıyla ve kolaylıkla sindirir ve bebek için en doğal ve taze besindir. Anne sütü alan bebekler diğer besinlerle beslenen bebeklerden daha zeki olur ve anne sütü bebek ile anne arasında özel sevgi bağı kurulmasını sağlar" dedi.
Programda konuşan Dr. Aylin Şimşek, bebeklerin ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslemenin son derece önemli olduğunu, 6 aydan sonra da uygun ek besinlerle birlikte 2 yaşına kadar beslenmesinin gerektiğinin de çocukları hastalıklardan koruma yönünden önemli katkı sağladığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 18:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?