5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Vali sahip çıktı

Tekirdağ'da gidecek yeri olmadığı için eksi 7 derece soğukta sokakta yatan yaşlı bir adam, donma tehlikesi geçirdi. Vali Zübeyir Kemelek'in sahip çıktığı yaşlı adam, valinin talimatı ile otele yerleştirildi.

Tekirdağ'da üç gün devam eden kar yağışı, 'Sibirya' soğuklarını da beraberinde getirdi. Özellikle gece yarısı etkili olan soğuk hava hayatı felç etti. Gece saat 00.30 sıralarında Ertuğrul Mahallesi Kesme Kaya Sokak üzerinde umumi bir tuvaletin girişinde yatan yaşlı adamı fark eden gazeteciler polisi aradı. Adının Süleyman Çekiç (54) olduğunu anlatan yaşlı adam, Tekirdağ'da bir ağabeyinin olduğunu ancak anlaşamadıkları için sokaklarda yatmak zorunda kaldığını söyledi. Polis ekiplerinin yattığı yerden kaldırdığı yaşlı adam için kalacak yer bulunamayınca gazeteciler bu kez Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'ten yardım istedi. Yaşlı adama sahip çıkan Vali Kemelek, donma tehlikesi geçiren Çekiç'e her türlü yardımın yapılması talimatını verdi.

Polis ekipleri tarafından yaşlı adam Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'ne getirildi. Tenekede yaktığı ateş nedeniyle yüzü ve elleri is içerisinde simsiyah olan yaşlı adamı kapıdaki görevliler otele almak istemedi. Polis ekiplerinin 'Valinin talimatı var, otele almalısınız' sözlerine rağmen içeri almak istemeyen görevliler, daha sonra telefonla gelen talimatla Süleyman Çekiç'i içeriye almak zorunda kaldı.

Vali Kemelek, yaşlı adamın tüm masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını söyledi. Yaşlı adamın durumu ile ilgili olarak sürekli bilgi alan Vali Kemelek, Süleyman Çekiç için gereken her türlü yardımın yapılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 11:10:01
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 15:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?