3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Vali'den lise baskını

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Zübeyde Hanım Meslek Lisesi'ne devlet tarafından gönderilen bazı cihazların okulda olmadığına ilişkin iddialar üzerine Milli Eğitim Müdürünü de yanına alarak liseye baskın yaptı. Okulu gezerek bilgi alan Vali Doğan, MEGEP tarafından okula gönderilen cihazlar ile okulda bulunan cihazların karşılaştırılması için talimat verdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki okullarda teknik altyapıyı güçlendirmek için başlatılan uygulama kapsamında Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'ne teslim edilen cihazların bir kısmının ortadan kaybolduğu iddiaları Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ı harekete geçirdi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek'i de yanına alan Vali Doğan, öğle saatlerinde okula baskın yaptı. Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Nilgün Saktın ile birlikte okulu gezen Vali Doğan, öğrenciler ile sohbet ederek okulla ilgili de bilgi aldı. Okul Müdürü Nilgün Saktın'a cihazların ortadan kaybolması ile ilgili olarak iddiaları soran Vali Doğan, Avrupa Birliği finansal desteği ile "MEGEP" projesi kapsamında okula gönderilen cihazların listesi ile okulda bulunan cihazların karşılaştırılması talimatını verdi. 

Şu anda konunun bir iddiadan ibaret olduğunu ifade eden Vali Doğan, devlet tarafından öğrencilerin eğitimleri içi gönderilmiş cihazların kişisel olarak kullanılamayacağını ifade ederek yapılacak inceleme sonucunda hukuki işlemlerin yapılacağını söyledi. Vali Doğan, "Gerekli arkadaşlarımıza talimat vererek cihazlar konusunda müfettiş tayin ettik. Arkadaşlarımız hemen okulda bulunan cihazlar ile MEGEP kapsamında gelen cihazların listesini seri numaralarına dahi bakarak karşılaştıracaklar. İddia edildiği gibi eksik olan malzemeler varsa konuyla ilgili hukuki süreç hemen başlatılacak. Bu konuda kimsenin kaygısı olmasın" şeklinde konuştu. Bazı okul velileri MEGEP kapsamında devlet tarafından okula gönderilen projeksiyon cihazı, kamera gibi elektronik cihazların okulda olmadığını ileri sürdü. 

Cihazların yokluğu nedeniyle öğrenci velilerinden para toplanarak okula projeksiyon cihazı alındığı ifade veren veliler, bir çok cihazın gönderildiği 2006 yılından bu yana okulda olmadığını savundu. Bu iddialar üzerine Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan müfettiş tayin ederek okulda inceleme yapılmasını istedi. Vali Doğan'ın okuldan çıkması ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri okuldaki incelemelerine başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?