16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Velilerin 'Bodrum Sınıfı' tepkisi

Çorlu Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 2A sınıfı öğrencilerinin velileri, çocuklarının okulun bodrum katında oluşturulan sınıfa alınmasına tepki gösterdi. Aralarında imza toplayan öğrenci velileri ile okul önünde tartışan Okul Müdürü Seydi Güneş, alanın mutlaka derslik olarak kullanılması gerektiğini savundu. Velilerin tepkisini çeken Güneş, "Çözümü yok, başka bir çözüm yolu bilen varsa gelsin" dedi. 

Okulun geçtiğimiz 2005-2006 eğitim-öğretim yılında hizmete açılan ek binasının bodrum katında öğrencilerinin öğrenim gördüğünü ve oluşturulan sınıfın yol seviyesinin altında, bodrum katında, güneş görmeyen bir ortamda olduğunu öne süren veliler, duruma tepki gösterdi. Öğrenci velilerinden Gülcan Çağlar, öğrencilerinin sıkıntısının büyük olduğunu dile getirerek, "Sınıfımız sağlık koşullarına uygun değil. Rutubetli, havasız ve güneş almıyor. Şu an iyi görünüyor temiz, rutubet yok ama yarın öbür gün yağmur yağdığında o sınıfın halini düşünemiyorum" dedi. 

Sınıflarında maddi durumu düşük olan öğrenciler olduğunu ve kendi sınıflarının bu nedenle bodrum katta oluşturulan dersliğe alındığını iddia eden Çağlar, "Bizim sınıfımızda maddi durumu düşük olanlar, okul aidatları yatırılmamış öğrenciler var. Bunlar yoksul olabilir ama bu çocukların okuma şansı yok mu? Sınıfa güneş girmiyor, yarın öbür gün daha büyük sıkıntı doğacak. Onlar eğitimci ama eğitimci gibi davranmıyorlar, bizler birer anneyiz, evlatlarımız için bunu yapıyoruz" diye konuştu. 

Daha bir hafta olmadan çocuğunun öksürmeye başladığını dile getiren öğrenci velisi Feride Acar ise, "Camlar küçücük, açılsa içeriye kum, çamur, su giriyor, kapansa rutubet kokuyor, havasız kalıyor. Çocuklarımızın sağlığını düşünüyoruz. Yukarıda bir tane bilgisayar odası var, onu istiyoruz 'yok' diyorlar. Bizim çocuklarımız bilgisayarlardan daha mı değersiz? Madem öyle orayı değiştirsinler, o sınıfı bizim çocuklarımıza versinler. Doktor raporu olan, astımlı, bronşitli öğrenciler var. Bizim çocuklarımız Allah'a çok şükür sağlıklı ama bir hafta olmadan öksürmeye, aksırmaya başladı. Okulda sınıf diye geçmiyor, nedense bu sene bizim sınıfımız orası oldu. Işıkları kapatınca kapkaranlık olacak. Yarın öbür gün elektrikler kesilirse çocuklar karanlıkta ne yapsın? Sınıf olmadığını bilsek susacağız ama bir tane boş bilgisayar sınıfı var. Her sınıf orada 1 saat ders görüyor, bizim çocuklarımız günde 6 saat orada ders görüyor" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Kendilerine haksızlık yapıldığını savunan öğrenci velisi Saliha Yüksel ise, "Arkadaşlarımızla beraber bu haksızlığın peşindeyiz. Geçen seneki sınıfımızı istiyoruz. Geçen sene üst kattaydı da bu sene neden dipteyiz? Oğlum şu anda oturduğu yerde terliyor, çıktığı zaman olduğu gibi hastalığı kapıyor. Milli Eğitim'e şikayet dilekçesi vereceğiz. Daha önce de Milli Eğitim ile görüşmek istedik, fakat okul müdürü bizi durdurdu. Biz gitmeden önce kendisi oradaydı. Bizim neden sözümüz dinlenmiyor, neden hakkımız korunmuyor? Çocuk sınıfa girince 'Anne burnumda toz birikiyor' diyor. Nefes almakta zorlanıyor" şeklinde konuştu. 

Duruma tepki gösteren öğrenci velilerinden Zehra Avşar da, "Çocuğum astım-bronşit. Bugün doktora götürmek zorunda kaldım. 20 YTL ilaç parası verdim. İlk haftadan ilaç parası diye 20 YTL verirsem, ileride daha büyük masraflar çıkabilir. O zaman ben yakıt parasını nasıl vereceğim? Okulun ihtiyaçlarını gidermek için nasıl katkı sağlayacağım? Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlar için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu çocuklar ileride akciğer hastası olur. Çocuğumu götürüp, içeri girdiğimde ben nefes almakta zorlanıyorum, çocuk nasıl nefes alsın?" dedi. 

Öğrenci velileri okul önünde toplandığı sırada okul bahçesinin dışına çıkan okul müdürü Seydi Güneş ile aileler arasında tartışma yaşandı. Velilerin tepkilerine hedef olan Müdür Güneş, "Defalarca söylüyorum; buranın bir şekilde derslik olarak kullanılması zorunlu. Başka bir yolu varsa, çözümü bilen varsa gelsin. Sizin sınıf olmayacak, başka bir sınıf olacak ama olacak. Sadece bu okulda mı var? Gidin dolaşın diğer okullarda da bu durum söz konusu. Alt katlarına gidin bakın. Bunu bu şekilde yapmakla çözemezsiniz. Yanlış yaparsınız, çözümsüzlüğü daha da arttırırsınız. O zaman 90'ar kişilik hemen sınıf yapacağım" diye konuştu.
 
Velilerin sınıfların en fazla 50 kişilik olmak zorunda olduğunu söylemesi ve '90 kişi yapamazsınız' demesi üzerine Güneş, "Nerede var 50? Başka şansları yok. Arayın bulun o zaman ne diyeyim" dedi. 

Velilerin, 'Çocuklarımıza yazık değil mi? Çocuklar küçük' demesi üzerine Güneş, "Günah olduğunu biz de biliyoruz, yazık olduğunu biz de biliyoruz. Yanlış yapıyorsunuz. Kaç kişi var gelsin dedim. Kaç kişi varsa raporlarını getirsin" diye tepki gösterdi. 

Bunun üzerine veliler de "Raporları getireceğiz, onların sınıfını değiştireceksiniz. Ama biz bütün çocukların oradan kurtulmasını istiyoruz. Orası sınıf olamaz. Yerden aşağıda" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 13:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?