3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Veren 06' zanlıları adliyede

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çorlu Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne düzenlenen 'Veren 06' adlı operasyonda gözaltına alınan Vergi Dairesi Müdürü Ç.A'nın da aralarında bulunduğu toplam 7 kişi adliyeye sevk edildi. 

Çorlu Adliyesi'nin hemen üst katında bulunan Vergi Dairesi'nin müdürlüğünü yapan Ç.A., her gün müdür olarak girdiği binaya, bu kez jandarmaların arasında şüpheli olarak girdi. 

Altı ay süren teknik takibin ardından Çorlu Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne şok baskın düzenleyen Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Vergi Dairesi Müdürü Ç.A., memur A.G., İstanbul Vergi Dairesi'nde çalışan ve aynı zamanda Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Ç.A.'nın bacanağı olan A.Ö., Çorlu`da dericilik yapan T.Y, müteahhit Y.S. ve Mali Müşavir N.K.'yı gözaltına almış, "rüşvet, irtikap, suç işlemek için teşekkül oluşturmak, 3628 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından gözaltına alınan ve Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tutulan şahısların telefon dinlemelerine takıldığı kaydedilmişti. 

Dört gün süren gözaltı sürelerinin ardından Çorlu Adliyesi'ne getirilen şüpheliler yüzlerini gizlemeye çalıştı. Vergi Dairesi Müdürü olan Ç.A.'nın ev ve ofisindeki dizüstü bilgisayarlar ile çok sayıda dosyaya da el koyan jandarma ekiplerinin yaptıkları incelemelerde suç unsurlarına rastladıkları iddia edildi. Müdür olarak girdiği binaya bu kez şüpheli olarak giren Ç.A., görüntü vermemek için ceketiyle yüzünü saklamaya çalıştı. 

Telefon dinlemelerine takılan rüşvet olayında şüphelilerin şifreli konuşmalar yaptıkları ve birbirlerine; 'karnın aç mı tok mu', 'dolu gel görüşelim' şeklinde konuştukları öne sürüldü.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 16:18:45
Güncelleme :2 Mayıs 2008 Cuma 16:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali cengiz IP: 88.227.149.xxx Tarih : 18.05.2008 20:31:58

Çorlu Jandarmasını Tebrik ediyorum.Yolsuzluk olayların üzerine gidilmeli