3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Vergi borçları taksitlendirilecek

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, 6 milyon 296 bin YTL'lik vergi borcu için taksitlendirme seçeneklerini kullanacaklarını ifade etti. Özel bir bankadan 5 milyon YTL kredi çektiklerini de kaydeden Başkan Aygün, bayram öncesi tüm özel sektör borçlarını ödeyeceklerini söyledi. 

Gelir İdaresi Başkanlığı yılın ilk 6 ayı itibariyle, Türkiye'de 850 bin YTL'nin üzerinde vergi borcu bulunan kişi ve kurumları açıkladı. Tekirdağ Belediye Başkanlığı listede 511'nci sırada yer aldı. 6 milyon 296 bin 983 YTL'lik vergi borcunu ödeyeceklerini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, taksitlendirme seçeneklerini kullanacaklarını söyledi. Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nda görevine borç ödemek için değil hizmet üretmek için geldiklerini kaydeden Başkan Aygün, hizmet için gerekirse daha çok borca da gireceklerini belirtti. Aygün, "Gelir İdaresi Başkanlığı'nın borçlular listesindeyiz. Ancak biz belediyeye talip olduğumuzda borç ödemeyi değil hizmet etmeyi planladık. Tekirdağ göreve geldiğimiz tarihe göre Türkiye'nin yıldızı parlayan şehirleri arasına girdi. Vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Elbette borcumuz olacak, Türkiye'de borçsuz belediye mi var?. Hizmet etmek için vatandaşlarımızın isteklerini taleplerini gerçekleştirmek için gerekirse daha çok borçlanabiliriz. Bizim için vatandaşa hizmet etmek önemlidir. Varolan vergi borcumuzu taksitlendirme yönetimi ile elbette ödeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Ramazan Bayramı öncesinde özel sektör borçlarının tamamını da kapatacaklarını belirten Belediye Başkanı Aygün, "Vakıf Bankası'ndan 5 milyon YTL kredi çektik. Zaman zamanda kredi çekiyoruz. Mübarek Ramazan Bayramı öncesinde tüm özel sektöre olan borcumuzu ödeyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 11:27:27
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 15:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?