3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Vergi Daire Müdürü hakim karşısında

İcbar suretiyle irtikap suçundan tutuklu bulunan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin A. ve mali müşavir N.K., hakim karşısına çıktı. 

Tutuklu bulunan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin A. ve mali müşavir N.K.'nin yargılanmasına devam edildi. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada F.G. ve T.C. adlı mükellefleri irtikaba zorladığı öne sürülen Çorlu Vergi Dairesi Müdürü, kendisini savundu. Sahte fatura kullanan kişileri tespit ettiği için suçlandığını öne süren Çetin A., "Sahte fatura kullanan kişilerin beni öne sürerek aklandıklarını görüyorum. Bu firma konusunda ilgili vergi dairesini uyardım. Organize birilerinin kurduğu firmadır, 5-6 ay faaliyette görünür, sonrasında tespit edildiğinde firmalarını feshederler. F.G.'ye 72 bin YTL fatura edilmiştir. Bunlar çoğunlukla naylon fatura için kurulmuş şirketlerdir, S. şirketini iyi hatırlıyorum, telefon bile ettim. Sahte fatura kullanıyorlar, ben tespit ettiğim için ben suçlanıyorum. Siz beni cezalandırdığınızda faturalar aklanmış olacak. Bu firma sahte değilse ben cezama razıyım" ifadelerini kullandı. 

Naylon faturayı ortaya çıkardığı için mağdur durumda olduğunu savunan Vergi Dairesi Müdürü Çetin A., "T.C. adlı mükellef yanımda ağladı, sızladı. T.C. ve ortağının şirketleri adi ortaklıktır. İş yaptıkları kurum kamu tüzel kişiliği olduğu için tüm işlemlerini resmiyete dökmeleri gerekmektedir. Girişlerinde KDV olmadığından tahsil ettikleri KDV'yi vergi dairesine ödemek zorundadırlar. Bunu önlemek için bu türlü fatura almışlar. Tespit ettiğim bir olaydan dolayı, sahte faturayı ortaya çıkarmış olduğum için mağdur durumdayım. Kişi şikayetçi durumda, bu faturalardan aklanacağını zannediyor" diye konuştu. 

Vergi Dairesi Müdürü tarafından irtikaba zorlandığı iddia edilen T.C. ise muhasebeci N.K. tarafından arandığını ve kendisinden 20 bin YTL istendiğini savundu. Vergi Dairesi Müdürü ile yaptığı görüşmede bu rakamın 15 bin YTL'ye gerilediğini de sözlerine ekleyen T.C.; "Vergi Dairesi Müdürü de iş yerimden beni aradı. Parayı getirip getirmediğimi sordu. Bir süre sonra Vergi Dairesi Müdürü beni yeniden aradı. Dışarı çıkacağını ve beni beklediğini söyledi. Benden zorla talep edilen bu paranın tamamını değil de an azından yarısını verip bu baskı ve zorlamadan kurtulmaya karar verdim. Bankadan parayı çektim. N.K. ile hiç yüz yüze görüşmedim, kendisini de önceden tanımıyorum. 8 bin YTL'yi baskı gördüğümden ve mecbur bırakıldığımdan ödedim" şeklinde konuştu. 

F.G.'nin şehir dışında bulunmasından ötürü katılmadığı duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Vergi Dairesi Müdürü Çetin A. ve Mali Müşavir N.K.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 20 Ekim 2008 tarihinde görülecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 19:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?