3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Yabancı itfaiyecilerden Çorlu'ya ziyaret

Türkiye'de İtfaiyenin Bölgesel Geliştirmesi Projesi (Logoeast) kapsamında yurt dışından gelen bir grup itfaiyeci Çorlu Belediyesi'ne de ziyarette bulundu. 

Logoeast Projesi dahilinde Trakya ve Güneydoğu Anadolu itfaiyelerinin modernizasyonu ve gelişmesine yönelik eylem planları, Edirne, Çorlu, Lüleburgaz itfaiye teşkilatlarının durum tespit araştırması yapıldı. Hollanda Deventer, Enschede, Amsterdam itfaiye teşkilatlarından oluşan heyet Çorlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut'u makamında ziyaret etti ve itfaiye teşkilatı hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

Mehmet Bulut heyetle yaptığı görüşmede itfaiye teşkilatının özel bir statüde olup personelinin de özel bir eğitim alarak görev verilmesi gerektiğini belirterek, "İtfaiye teşkilatı imtiyazlı ve özel bir görev niteliği taşımaktadır. Burada çalışan personelinde çok iyi bir şekilde eğitilmiş olması gerekmektedir. Bazı Üniversitelerinin bünyesinde İtfaiyecilik bölümü olmasına rağmen bunun geliştirilmesi gerekiyor. Nasıl ki polislerin bir koleji var okulu var itfaiyenin de koleji olmalı. Onlarda belli bir
eğitim alarak göreve başlatılmalı. Modern araçlara sahip olmanın yanında o araçları kullanacak bilgili ve deneyimli eleman olmalı" dedi. 

Daha sonra Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Faruk Yücel nezaretinde itfaiye binasını gezen heyet, itfaiye teşkilatının sahip olduğu araç gereçler karşısında memnun olduklarını dile getirdi. İtfaiye personeli ile beraber araç gereçler hakkında fikir alışverişinde bulunan yabancı konuklar, "Sizden bir şeyler öğrendik bu ziyaret bizim içinde önemli geçti" dedi. 

Ziyarete gelen heyette Deventer Belediyesini temsilen Zafer Aydoğdu, Enschede İtfaiye Müdürü Max Krisman, Deventer İtfaiye Müdürü Michel Thijssen, Amsterdam İtfaiye Müdür yardımcısı Jandirk Van de Valde, LogoEast Projesi Yerel Koordinatörü Velle Verneij, Tüm İtfaiyeciler Birliği (TİB) Genel Sekreteri ve eski Kocaeli İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan katıldı. 

Çorlu ziyaretini tamamlayan heyet Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Faruk Yücel`in de yer alacağı programla önce Lüleburgaz sonrasında da Edirne Belediyesi'ni ziyaret edecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:35:10
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 18:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?